Πρώτο βήμα για την στέγη παιδιών με αυτισμό

Παραχωρήθηκε ακίνητο από το «Σκυλίτσειο» στο Δήμο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/09/2022 - 14:36

Σάρκα και οστά παίρνει το όραμα του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, μετά την παραχώρηση από το Νοσοκομείο Χίου κτίσματος ιδιοκτησίας του στην οδό Λιβανού, προκειμένου να στεγάσει τις απαιτούμενες δομές.

Το ακίνητο θα παραχωρηθεί δωρεάν στον Δήμο Χίου που θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να χαρακτηρίζει την σημερινή μέρα ως «μέρα χαράς και συγκίνησης».

Ο Δήμαρχος Χίου, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου, στις προσπάθειες που έχουν γίνει για να αποκτηθεί στέγη για την δημιουργία κέντρου ημερήσιας απασχόλησης και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης παιδιών με αυτισμό με την χωρητικότητα αρχικά να είναι για 12 άτομα, ενώ η διαχείριση θα γίνεται από τον σύλλογο κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Χίου.

Παράλληλα ο ίδιος ευχαρίστησε την διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου και προσωπικά την διοικήτρια Ελένη Κανταράκη για την παραχώρηση του ακίνητου  προσθέτοντας ότι «έδειξε προσωπική έγνοια για το ζήτημα».

Η ίδια η διοικήτρια του «Σκυλίτσειου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί υλοποίηση του οράματος του συλλόγου καθώς ήταν από τα πρώτα ζητήματα που της τέθηκαν 5 χρόνια πριν.

Για ένα ξεχωριστό  έργο με στοιχεία ανθρωπιστικής κίνησης έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή όφειλε τις οικογένειες των παιδιών με αυτισμό το συγκεκριμένο  έργο.

Ως μια ιδιαίτερη μέρα για το σύλλογο χαρακτήρισε την σημερινή ο πρόεδρος του Αντώνης Ζερβάκης, προσθέτοντας ότι η στέγη αυτή αποτελούσε πρωταρχικό στόχο και σκοπό του συλλόγου από την πρώτη μέρα της σύστασης του.

proto_vima_stegis_paidion_me_aytismo

Σχετικά Άρθρα