Πρωτοβουλία από το Δήμο για να καταστούν περισσότερο λειτουργικοί οι απινιδωτές

Πώς αντέδρασαν Αντιπεριφερειάρχης, Π. Βρουλής και Αντιδήμαρχος Γ. Πατεριμός μετά το περιστατικό στην Καλαμωτή
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/11/2021 - 15:05

Τη διάθεσή τους να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε να καταστούν πραγματικά σωτήριοι οι απινιδωτές που έχουν τοποθετηθεί σε χωριά κατέθεσαν μέσω του Ράδιο Αλήθεια ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας στην περιφέρεια Β. Αιγαίου, Παντελής Βρουλής και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός.

 

 

Με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου μετά το περιστατικό που συνέβη προχθές στην Καλαμωτή όταν χρειάστηκε ο απινιδωτής για την παροχή βοήθειας σε άτομο που υπέστη καρδιακό επεισόδιο και αυτός ήταν κλειδωμένος στο κοινοτικό γραφείο, ο κύριος Πατεριμός σημείωσε ότι εκείνο που έχουν ζητήσει, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού που υπάρχει, είναι στα χωριά που λειτουργεί αστυνομικό τμήμα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο.

«Δεν ξέρω γιατί στην Καλαμωτή δεν συνέβη αυτό», ανέφερε ο κος Πατεριμός.

Κατά τον κο Βρουλή η Περιφέρεια εκείνο που έπραξε ήταν να συνδράμει στην προμήθεια απινιδωτών (έχει δώσει μέχρι τώρα 11) και από εκεί και πέρα οι κοινότητες ή οι σύλλογοι που τους ζήτησαν έχουν την ευθύνη λειτουργίας τους, μετά από την εκπαίδευση που έχει γίνει σε συγκεκριμένα άτομα. Μάλιστα -όπως είπε- είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένοι ώστε με ασφάλεια να μπορούν να βρίσκονται και σε εξωτερικό χώρο για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι, αν κάτι συμβεί, αφού σ’αυτές τις περιπτώσεις η επέμβαση στον ασθενή πρέπει να είναι άμεση.

Ο Δήμος, από την άλλη, όπως είπε ο κος Πατεριμός, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 30 απινιδωτών και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ έχει γίνει εκπαίδευση πολιτών, ενώ ανά 6μηνο θα γίνεται έλεγχός τους για το εάν είναι λειτουργικοί.

«Εννοείται ότι θα έρθουμε σε επαφή και με τον Ιατρικό Σύλλογο αφού στόχος όλων μας πρέπει να είναι η χρήση των απινιδωτών την ώρα που θα υπάρξει ανάγκη», κατέληξε ο κύριος Πατεριμός.

 

den_epilegoyme_emeis_to_horo_topothetisis_ton_apinidoton

Σχετικά Άρθρα