Πρωτοβουλία Ιατρικού Συλλόγου Χίου για να προταθούν μέτρα - φρένο στην covid 19

Τρί, 02/03/2021 - 14:45

Η εύλογη ανησυχία πολιτών, μετά την έξαρση των κρουσμάτων covid 19 στο νησί μας -χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 16 ενώ συνολικά φτάνουν στα 60 τις τελευταίες 14 ημέρες- ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του Ιατρικού Συλλόγου Χίου που αναλαμβάνει πρωτοβουλία, αύριο στις 8 μ.μ. να καλέσει σε τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετέχουν οι Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι του Δήμου Χίου και της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και η λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου, Πένη Ζώρζου αλλά και η παιδίατρος του Νοσοκομείου Έλενα Πιπίδη.

Και μόνο από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση είναι κατανοητό ότι έμφαση θα δοθεί στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 6 μαθητές κι σε έναν εκπαιδευτικό γεγονός που έχει προκαλέσει ακόμη και την αποχή μαθητών από τα σχολεία αυτό το διάστημα θεωρώντας ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας εργαζομένων και συναλλασσόμενων πολιτών με επιχειρήσεις στις οποίες επίσης εντοπίζονται θετικοί στον covid εργαζόμενοι (πρόσφατη περίπτωση lidl).

"O Ιατρικός Σύλλογος δεν λαμβάνει αποφάσεις. Αρμόδιοι γι' αυτές είναι ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία", ξεκαθάρισε σε δήλωσή του στο alithia.gr ο πρόεδρός του, Γιάννης Μανάρας και διευκρίνισε ότι στόχος της αυριανής συζήτησης είναι να παρουσιαστούν τα ζητήματα, να δοθούν απαντήσεις από την λοιμωξιολόγο του νοσοκομείου Χίου και την παιδίατρο κι από εκεί και πέρα να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο προτάσεων για την θωράκιση της περιοχής απέναντι  στην πανδημία.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα