Ψήφισμα του «Γυναικείου Συνδέσμου Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» για την απώλεια της Ματρώνας Egon - Ξυλά

Σάβ, 17/10/2020 - 21:27

Η Πρόεδρος κ. Μαριέλλα Βαρώνη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Γυναικείου Συνδέσμου Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020  και ώρα 18.00, με αφορμή την έξοδο από τη ζωή της εξαίρετης συμπατριώτισσας Ματρώνας Ξυλά - Egon η οποία υπήρξε μεγάλη δωρήτρια  του Σωματείου.

Η Πρόεδρος ανέφερε στη συνεδρίαση ότι η αείμνηστη Ματρώνα Ξυλά-Egon υπήρξε ευεργέτις όχι μόνο της Χίου αλλά και της Ελλάδας. Ήταν απλή, ευγενική, καταδεχτική, αθόρυβη. Επιτέλεσε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, όπως  οι γονείς της και ο σύζυγός της.

Αγαπούσε το Σωματείο Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού και υποστήριζε οικονομικά και ηθικά το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό του έργο, για πολλά χρόνια. Παράλληλα έδειχνε αμέριστο ενδιαφέρον για την λαϊκή τέχνη που διδάσκεται στο Εργαστήρι του Συνδέσμου και συνέβαλε στη διάδοσή της. Για την προσφορά της αυτή συγκαταλέγεται στους Μεγάλους Δωρητές του Σωματείου. Η απώλειά της αφήνει μεγάλο κενό στην ανθρωπότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα Ματρώνα Ξυλά-Egon, ομόφωνα απεφάσισε.

1. Να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους  στην οικογένειά της εκλιπούσης.

2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη συνεδρίαση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Να δοθεί δωρεά στη μνήμη της  σπουδαστικό βοήθημα ποσού 2.000,00 ευρώ σε Χιώτη την καταγωγή φοιτητή ή φοιτήτρια, για σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο Χιακό Τύπο και την εφημερίδα Καρδάμυλα.

5. Να σταλεί αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος στην οικογένεια της εκλιπούσης.