Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Πυρκαγιά βορείως της Δασκαλόπετρας

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/04/2017 - 18:16

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5:15 μ.μ. σε αγροτική έκταση ανατολικά του μνημείου Ψυχάρη, βορείως της Δασκαλόπετρας. Σβήστηκε ύστερα από άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 οχήματα και 10 άνδρες καθώς και με ένα όχημα και 5 μέλη της εθελοντικής ομάδας Όμικρον, μετά από μία ώρα περίπου, αφού έκαψε δύο στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιάκωβο Αρχοντάκη, η αιτία έναρξης της πυρκαγιάς θεωρείται άγνωστη, ενώ σύμφωνα με τον παρευρισκόμενο στο χώρο της πυρκαγιάς, Αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου Ματθαίο Φαφαλιό, η έκταση που κάηκε παρά το γεγονός ότι ήταν δύσβατη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να περιόρισει τη φωτιά χωρίς αυτή να επεκταθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί