Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Πυροσβεστική... παντός καιρού

Τρί, 19/11/2019 - 18:34

Θά ήταν άδικο για να μην γράψω και προβάλλω το κοινωνικό έργο που μας προσφέρει η Πυροσβεστική υπηρεσία και τα στελέχη της.

Εκτός φυσικά όσα περνούν τα καλοκαίρια και όχι μόνο με τις φωτιές που τόσα χρόνια έχουν πολλές φορές ρημάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και του νησιού μας της Χίου, τις πλημμύρες καί όλες τις θεομηνίες που αντιμετωπίζουν με αυταπάρνηση και με μεγάλη επιτυχία, αναγκάζονται πολλές φορές να καλύπτουν και τις αδυναμίες και την ανεπάρκεια άλλων δημόσιων υπηρεσιών .

Ένα απλό παράδειγμα αυτό που είδα και φωτογράφισα παρά τις αντιρρήσεις τους.

Όπως γράφω καθημερινά περπατώ βλέπω ακούω καί οσφραίνομαι αυτό συνέβη καί τό σημερινό απόγευμα, τελειώνοντας την διαδρομή μου των πέντε χιλιομέτρων και ερχόμενος από την οδό Μαμούκα στην Εθνικής Αντιστάσεως προς την Βερίτη η όσφρηση μου συνέλαβε βρωμιά και δισωδία με υγρασία από ροδιές αυτοκινήτων. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει και φθάνοντας κοντά στην Βερίτη είδα τό θέαμα.

Ένα μικρό πυροσβεστικό να ξεπλύνει τον δρόμο για να μην γίνει κανένα ατύχημα και να φύγει η βρωμιά από τα λύματα ( κοινώς σκατά ) εγώ δεν ντρέπονται να το λέω και να το γράφω .

Από ερώτηση που έκανα σε καταστηματάρχη της περιοχής μου είπε ότι ο ίδιος αναγκαστικά πήρε την Πυροσβεστική υπηρεσία, γιατί έπαιρναν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και δεν απαντούσε ( βέβαια η ώρα ήταν μετά τις 15.45 απόγευμα ίσως δικαιολογημένα ) έπαιρναν τον ΑΛΈΞΑΝΔΡΟ με τα βυτιοφόρα αλλά και εκεί δεν υπήρχε ανταπόκριση οπότε αναγκαστικά πήρε την Πυροσβεστική, που άμεσα τακτοποίησε το πρόβλημα.

Τώρα τι είχε συμβεί; Ιδιωτικό συνεργείο υδραυλικών πήγε να ξεφράξει τον μηχανοσύφουνα της πολυκατοικίας και μόλις τον ξέφραξαν ήταν φαίνεται όλες οι σωληνώσεις γεμάτες λύματα (σκατά) και πλημμύρισαν οι δρόμο . Βέβαια την ώρα που είχαν πλέον τελειώσει το πλύσιμο οι πυροσβέστες κατέφθασε και η υδροφόρα του ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ αλλά ήταν πλέον αργά, γιατί όλοι οι δρόμοι από τις ρόδες τα λάστιχα των αυτοκινήτων θα ήταν μέσα στην βρωμιά και τήν δισωδία.

Μπράβο στά παιδιά της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που είναι πάντοτε πανταχού παρών και επιτελούν κοινωνικό έργο !

Τούς εύχομαι κάθε καλό στην προσωπική τους ζωή και των οικογενειών τους !

ΠυροσβεστικήΧίος 19 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:11

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 πανηγυρίζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμασιάς, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

 

Ώρα 7.00 μ.μ. Τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου και απόδοση τιμών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, από το λιμάνι του Αγίου Ιωάννου ως τον μόλο του Αγίου Αιμιλιανού. Υποδοχή από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και τον Λαό και λιτάνευση ως τον Ιερό Ναό.

 

Ώρα 7.30 μ.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. 

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

 

Ώρα 7.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος μετά αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία (Ιερατικό Συλλείτουργο).

Παρασκευή και προσφορά σε όλους του παραδοσιακού χταποδοπίλαφου, σύμφωνα με το έθιμο.

 

Ώρα 7.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός.