
Αυτά τα καραβάκια δεν τα επηρεάζει ο καιρός. Το πολύ - πολύ αντί του προγραμματισμένου ραντεβού, αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 6μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου να "σαλπάρουν" από το Ομήρειο.
Ο λόγος για τα Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια, το έθιμο που αναβιώνει και φέτος η Περιηγητική Λέσχη Χίου.
"Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 4 καραβάκια από 3 ενορίες. Από την Λέτσαινα, το Κάστρο και το Καστέλο", ανέφερε πριν λίγο στο Ράδιο "Α" η Πρόεδρος της Περιηγητικής, Πέννυ Τασσοπούλου.
Εκτός των βραβείων για τα τρία καλύτερα καραβάκια θα δοθεί επίσης και ένα για τα καλύτερα παινέματα, με την κα Τασσοπούλου να επισημαίνει ότι κατ'αρχήν είναι θετικό το γεγονός - έστω και με λίγες συμμετοχές- ότι το έθιμο συνεχίζεται και να τονίζει ότι εξετάζεται για τη συνέχεια να γίνεται διαγωνισμός με σκαριά μικρότερων διαστάσεων, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους κατασκευής, που ενδεχομένως θα συμβάλει στη συμμετοχή περισσότερων πληρωμάτων στο διαγωνισμό.







































