Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Σε αναμονή για την β φάση των voucher

Τετ, 12/09/2018 - 16:32

Η δυναμικότατα των παιδικών σταθμών του Νομικού προσώπου θα καθορίσει και τον αριθμό των παιδιών που θα μπουν, ανέφερε ο πρόεδρος του Παντελής Καμπούρης, τονίζοντας ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των    voucher    θα υπάρχει και ακριβής εικόνα.

«Κατανοώ την αγωνία των γονέων αλλά και μείς είμαστε στην αναμονή» τόνισε ο κ Καμπούρης, συμπληρώνοντας ότι στόχος του ΝΠΔΔ είναι να μην μείνουν εκτός παιδικών σταθμών παιδιά.

Δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει φροντίσει από το καλοκαίρι να καθορίσει όλα αυτά που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών  και έτσι όλοι μας περιμένουμε, ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.