Χίος, Παρασκευή 23 Αυγούστου

Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι της Χίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 20/06/2019 - 15:40

Σε αποχή βρίσκονται οι δικηγόροι της Χίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Αιτία για την αποχή τους , όπως ανέφεραν, είναι η «μετάθεση και των 4 Πρωτοδικών που υπηρετήσαν την τελευταία διετία στο Πρωτοδικείο Χίου σε άλλα Πρωτοδικεία και η μετάθεση στην Χίο 4 παρέδρων οι οποίοι θα ορκιστούν εδώ πρωτοδίκες». Οι δικηγόροι της Χίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτιμούν ότι οι ενέργειες αυτές υποτιμούν τόσο τους ιδίους όσο και το Πρωτοδικείο Χίου.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους νέους δικαστές που έρχονται», ανέφερε η Ανθίππη Ζαννάρα, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συμπληρώνοντας ότι «η έλλειψη εμπειρίας που απαιτείται  από τον νόμο για να εκδικάζουν εφέσεις κατ αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Χίου θα δημιουργήσει προβλήματα στην δικαστική λειτουργία της Χίου, ενώ παράλληλα για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θα μπορεί να υπάρχει και στελέχωση του τριμελούς Πλημ/κειου με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του.

Σύσσωμο το ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση από έμπειρους δικαστές προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που καταφεύγουν στην δικαστική οδό.

«Ζητάμε να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι θέμα προσώπων άλλα έλλειψη εμπειρίας που είναι απαιτουμένη από τον ίδιο τον νόμο», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η αποχή των δικηγορών της Χίου, όπως άλλωστε ανέφεραν, θα συνεχιστεί μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα που αναφέρουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 09:25

Δεκάδες προσκυνητές από την Αμανή και όχι μόνο ανηφόρισαν στην Παναγιά την Δέσποινα, στον εορτασμό για τα εννιάμερα της Παναγίας.

Με το Πελινναίο να στέκει αντίκρυ, το μικρό ξωκλήσι που ανήκει στην Ποταμιά, γέμισε από κόσμο που αψηφώντας την δύσκολη διαδρομή ανέβηκε σε ένα από τα υψηλοτέρα ξωκλήσια της Χίου για να ανάψει ένα κεράκι, στο «Δεσποινάκι» τους, όπως  το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Ένα μικρό αλλά ζεστό κέρασμα, με γλυκά αλλά και ντόπια σούμα, περίμενε τους προσκυνητές μετά την θεία Λειτουργία, ενώ  είχαν ξεκινήσει και οι προετοιμασίες, στο μαγειρείο, για τον μπακαλιάρο που θα προσφερθεί σήμερα ανήμερα της εορτής .

Για όσους προσκυνητές επιθυμούν το παραδοσιακό κατσικοπίλαφο, το υψηλότερο γεύμα της Χίου, όπως ανέφερε  ο μάγειρας, ας ανέβουν στις 8 Σεπτέμβρη , ημέρα Κυριακή, που γιορτάζει το ξωκλήσι για να το απολαύσουν!