Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι της Χίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 20/06/2019 - 15:40

Σε αποχή βρίσκονται οι δικηγόροι της Χίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Αιτία για την αποχή τους , όπως ανέφεραν, είναι η «μετάθεση και των 4 Πρωτοδικών που υπηρετήσαν την τελευταία διετία στο Πρωτοδικείο Χίου σε άλλα Πρωτοδικεία και η μετάθεση στην Χίο 4 παρέδρων οι οποίοι θα ορκιστούν εδώ πρωτοδίκες». Οι δικηγόροι της Χίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτιμούν ότι οι ενέργειες αυτές υποτιμούν τόσο τους ιδίους όσο και το Πρωτοδικείο Χίου.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους νέους δικαστές που έρχονται», ανέφερε η Ανθίππη Ζαννάρα, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συμπληρώνοντας ότι «η έλλειψη εμπειρίας που απαιτείται  από τον νόμο για να εκδικάζουν εφέσεις κατ αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Χίου θα δημιουργήσει προβλήματα στην δικαστική λειτουργία της Χίου, ενώ παράλληλα για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θα μπορεί να υπάρχει και στελέχωση του τριμελούς Πλημ/κειου με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του.

Σύσσωμο το ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση από έμπειρους δικαστές προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που καταφεύγουν στην δικαστική οδό.

«Ζητάμε να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι θέμα προσώπων άλλα έλλειψη εμπειρίας που είναι απαιτουμένη από τον ίδιο τον νόμο», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η αποχή των δικηγορών της Χίου, όπως άλλωστε ανέφεραν, θα συνεχιστεί μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα που αναφέρουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 26/01/2020 - 19:54

Ποιός θα το πίστευε πριν από δέκα χρόνια όταν ξεχείλιζε ο Παρθένης και πλημμύριζε όλη η περιοχή από το Βαρβάσι μέχρι την Φάρκαινα θα υλοποιούνταν το τεράστιο αυτό έργο που στην αρχή πολλοί το κατηγορούσαν ότι γίνεται οικολογική καταστροφή και θα χαθεί ο υδροβιότοπος της βρωμιάς και των λυμάτων με το σκέπασμα του ποταμού.

Το παρακολουθώ από την αρχή αυτό το έργο και επειδή έχω κάποιες εμπειρίες και γνώσεις γύρω από τις τσιμεντοκατασκεύες και την θεμελίωση οικοδομών είδα το πόσο σωστή και στέρεα δουλειά έχει γίνει.

Και φυσικά αυτό οφείλεται στα Χιώτικα εργολαβικά συνεργία και μηχανικούς πού τελείωσαν αυτό το δύσκολο καί τεράστιο έργο. Ας το δουν οι υπεύθυνοι Άρχοντες του τόπου μας ασχέτως τι λένε οι νόμοι για την δημοπράτηση δημοσίων έργων ότι όποιος θέλει έρχεται και δίνει ξεφτιλισμένη προσφορά και παίρνει την εργολαβία και στο τέλος βλέπουμε όλα τα έργα που ανέλαβαν εκτός Χίου εταιρείες έχουν μείνει στην μέση και δεν υπάρχει φώς πότε θα τελειώσουν!

Τώρα θα σας ξεναγήσω στην συνοικία... Όνειρο που ανακάλυψα περιδιαβαίνοντας το νέο παράδρομο του Παρθένη, που ξεκίνησε από τα συνεργεία αυτοκινήτων μοτοσικλετών και λοιπών επαγγελματιών εκατό μέτρα από τα φανάρια του Βαρβασίου, δηλαδή ηλεκτρολογικό συνεργείο Παπαμιχαλάκη εξατμίσεις Ξύδα και επιχειρήσεις όλων των μηχανακιών παντός κυβισμού και συνεχίζει μέσα από το Περιβόλι που γκρέμισαν το παλιό σπίτι, που ήταν πάνω στην όχθη του ποταμού και τα τείχη του ήταν όχθη του Παρθένη

. Στο περιβόλι έγινε νέος δρόμος και ενώθηκε με τον παλιό, που ήδη έχει γίνει από την αρχή με τα τεράστια τείχη και είναι τσιμεντοστρωμένος όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και συνεχίζει με τόν εσωτερικό παράλληλο της λεωφόρου Ενώσεως ή Σταυρού Λιβανού ή Καρτάλη και βγαίνει πίσω από την Παναγία Φάρκαινα ή στην παραλία δίπλα στου Κωτσόβολου.

Ευχαριστήθηκα να βγάζω φωτογραφίες τα ωραιότατα κτίρια μονοκατοικίες ή μεζονέτες που είναι πανέμορφα και στολίζουν την συνοικία Όνειρο πραγματικά.

Αυτή την στιγμή τόσο το έργο του ποταμού αλλά το τελείωμα του παράδρομου έδωσαν την ευκαιρία και την δυνατότητα στην υπέροχη συνοικία Όνειρο να απεγκλωβιστεί και να το έχει τώρα δίπορτο με πρόσβαση και στον παραλιακό αλλά και στον περιφερειακό δρόμο προς την πόλη και παντού στην Χίο !

Ένα Μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ και πάλι στα Χιώτικα εργολαβικά συνεργία που υλοποίησαν αυτό το τεράστιο έργο πού είναι από τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα ! Τα έργα μόνο σε Χιώτικα Χέρια για να τελειώνουν ! Εύχομαι Καλή Εβδομάδα ! Χίος 26 Ιανουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης