Σε εξέλιξη έργο αντικατάστασης κεντρικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη, προϋπολογισμού 914.000€

Από γεώτρηση ΕΒΕΚ μέχρι αντλιοστάσιο Βαρβασίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 04/05/2022 - 10:17

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την περίοδο το έργο "Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης από γεώτρηση ΕΒΕΚ μέχρι αντλιοστάσιο Βαρβασίου" προϋπολογισμού 914.000€, το οποίο εκτελείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου.

Η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία της δημοτικής επιχείρησης, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η Καράμπελα Ιωάννα και η κατασκευή υλοποιείται από την Εταιρεία Π. Ζενιώδης - Γ. Πικούνης Α.Ε.

Το εν λόγω έργο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, αφορά την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υφιστάμενου κεντρικού δικτύου που παρουσιάζει διαρροές και τροφοδοτεί τις δεξαμενές του Αγίου Γεωργίου Ορφανού, μέσω του αντλιοστασίου Ποταμού στο Βαρβάσι, από τις υδρογεωτρήσεις στην περιοχή του Κάμπου - Βασιλεώνοικου.

"Αποτελεί ένα από τα κύρια δίκτυα μεταφοράς νερού στην πόλη της Χίου και η κατασκευή του είναι απαραίτητη για την ορθή αξιοποίησή του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο».

se_exelixi_ergo_antikatastasis_kentrikoy_diktyoy_ydreysis_stin_poli

Σχετικά Άρθρα