Σε ιδιώτες η φύλαξη και η σίτιση στο Νοσοκομείο Χίου;

Να παραταθούν οι συμβάσεις των επικουρικών ζητά το ΣΕΣΝΟΧ - "Το ίδιο θέλουμε" απαντά η Διοικήτρια Ελ. Κανταράκη
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 15/09/2022 - 15:22
Ηχητικό απόσπασμα: 

To ενδεχόμενο οι υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης του Νοσοκομείου Χίου να ανατεθούν σε ιδιώτες προκαλεί την αντίδραση των εργαζομένων του Σκυλίτσειου, με τον Πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννη Λαμπαδοχυτό να ζητά να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάθεσης και να παραταθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που υπηρετούν στους συγκεκριμένους τομείς, μέχρι να βγει νέα προκήρυξη για τις θέσεις.

 

 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην «Αλήθεια» ο κ. Λαμπαδοχυτός

«Σε μια εποχή που ψάχνουν απεγνωσμένα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου, θα διατεθούν περισσότερα χρήματα απ’ όσο κοστίζουν σήμερα οι συγκεκριμένες υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης, μαζιί με τους επικουρικούς» εν συνεχεία χαρακτήρισε πάγια την τακτική του υπουργείου να αφήνει τις υπηρεσίες να αποψιλώνονται ώστε να παρουσιάζεται ως επιτακτική ανάγκη η διανομή τομέων σε ιδιώτες.

«Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την κυβέρνηση και τη Διοίκηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, λέγοντας ότι «δεν είναι καθαρό το παιχνίδι».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σύμβαση των υπηρετούντων ως επικουρικών στις συγκεκριμένες υπηρεσίες -μετά από παράταση που δόθηκε τον Ιούνιο- λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και με κατά πλειοψηφία με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χίου προχωρά τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Ως την έσχατη λύση, παρουσίασε τη συγκεκριμένη απόφαση η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, η οποία μιλώντας στο Ράδιο «Αλήθεια» τόνισε ότι η διοίκηση έχει ζητήσει επικουρικό προσωπικό και μάλιστα για 2 χρόνια με το αίτημα να έχει κατατεθεί από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας στο υπουργείο Υγείας, όπου εκκρεμεί η λήψη της απόφασης του.

«Όλοι ευχόμαστε να δοθεί παράταση, αλλά αν δεν δοθεί το Νοσοκομείο θα πρέπει να είναι έτοιμο», ανέφερε αιτιολογώντας την απόφαση για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες.

Μάλιστα δήλωσε αισιόδοξη -χωρίς να έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, όπως διευκρίνισε- ότι τελικά θα δοθεί παράταση.

 

* Επισυνάπτεται το κείμενο διαμαρτυρίας του ΣΕΣΝΟΧ καθώς και οι ηχητικές συνεντεύξεις που έδωσαν στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Γ. Λαμπαδοχυτός και η Ελ. Κανταράκη.

 

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα