Σε κλίμα συγκίνησης τα Ψαρά αποχαιρέτησαν τον γιατρό τους

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 08/11/2022 - 19:13

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετήσαμε σήμερα ένα δικό μας πλέον παιδί, το γιατρό Νίκο Μαυροκέφαλο, που μετά από 15 μήνες παραμονής και προσφοράς ολοκλήρωσε τη θητεία του στο ιατρείο του νησιού μας, αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος. 

Ο Νίκος απ’ την πρώτη μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, αψηφώντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που έγιναν ακόμη δυσκολότερες με την έλευση της πανδημίας, φρόντισε πρωτίστως να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας με όλους τους φορείς και τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.

Άσκησε το ιατρικό του λειτούργημα με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσέφερε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Δούλεψε αγόγγυστα, αφιερώνοντας εξ’ ολοκλήρου ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο του στο ιερό καθήκον, οργάνωσε το ιατρείο, φρόντισε για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό του.
Ήταν παρών όπου και όταν χρειαζόταν, αποτέλεσε δε το αποκούμπι ιδιαίτερα των ηλικιωμένων δημοτών μας, που τον είχαν και μεγαλύτερη ανάγκη, παρέχοντάς τους πέραν των ιατρικών του υπηρεσιών ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη.

Αγαπητέ φίλε Νίκο σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερες στο νησί μας.

Θέλω να ξέρεις ότι στις αποσκευές θα πάρεις μαζί σου την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των Ψαριανών. Θα σε συνοδεύουν επίσης οι πιο εγκάρδιες ευχές μας για μια λαμπρή επαγγελματική διαδρομή παραμένοντας πάντα ο αγνός, άδολος άνθρωπος και άξιος λειτουργός του Ιπποκράτη, όπως σε γνώρισαν και σε λάτρεψαν οι κάτοικοι του ηρωικού νησιού μας.

Σε μόλις 15 μήνες παραμονής στο νησί μας και στο ιατρείο μας με το ήθος σου, την εν γένει συμπεριφορά σου και την επιστημονική-επαγγελματική σου επάρκεια κέρδισες επάξια μια μόνιμη θέση στην καρδιά μας.

 

Σχετικά Άρθρα