ΣΕΣΝΟΧ: "Αδικία για τους νοσηλευτές ο διαχωρισμός σε ΠΕ και ΔΕ"

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 14/05/2020 - 13:57

Την αντίδραση των εργαζομένων στα νοσοκομεία προκάλεσε η διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού που προωθεί το υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με την οποία ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

«Είναι ακατανόητο εν μέσω πανδημίας να προωθείται μια τέτοια διάταξη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα διχάζει τον κλάδο των νοσηλευτών.

«Οι νοσηλευτές έχουν βγάλει ασπροπρόσωπα όλα τα νοσοκομεία της χώρας και με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση τους απαξιώνει», τόνισε η Μαρία Σαραντινίδου, χαρακτηρίζοντας μεγάλη αδικία το διαχωρισμό νοσηλευτών που προωθεί το υπουργείο.

«Πολλές βάρδιες του Νοσοκομείου μας αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Παρέχουν Νοσηλευτική φροντίδα χωρίς να προβάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς», είπε η Ολυμπία Κουβαρά τονίζοντας ότι με ένα εντέλλεσθε οι νοσηλευτές μπορούν να γίνουν εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και να κάνουν τα πάντα.

Για αδικία έκανε λόγο ο νοσηλευτής ΔΕ Νίκος Κοντούδης που υπογράμμισε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε το ΕΣΥ.

Να σημειώσουμε ότι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ υπάρχουν 70 νοσηλευτές ΔΕ που αναλογούν στο 40% του συνόλου των νοσηλευτών.

adianoito_en_meso_pandimias_na_diahorizontai_oi_nosileytes

Σχετικά Άρθρα