Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Στα "κάγκελα" οι εκπαιδευτές οδήγησης για το "μπλόκο" στις εξετάσεις

Τη Δευτέρα συνάντηση Ξενάκη - εξεταστών Δ/νσης Μεταφορών που θα κρίνει αν θα ζητηθεί να έρθει στο νησί Σώμα Εξεταστών από το υπουργείο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/02/2019 - 14:13

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι εκπαιδευτές οδήγησης στο νησί μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης για 5ο μήνα, μη διενέργειας εξετάσεων οδήγησης.

Το πρωί είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, ζητώντας να γίνει στη Χίο ότι και σε άλλους Νομούς που ξεκίνησαν οι εξετάσεις μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταφορών που επιφέρει αλλαγές στη διαδικασία των εξετάσεων και παράλληλα καλύπτει μέρος των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν και είχαν προκαλέσει την αποχή των εξεταστών, όπως για παράδειγμα η καταβολή δεδουλευμένων από τον Μάιο του 2018 καθώς και ο ορισμός μεταβατικής περιόδου με ισχύ του προηγούμενου καθεστώτος μέχρι να εφαρμοστεί το νέο.

Όπως είπε ο Παντελής Κουνιάδης, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης στο Β. Αιγαίο, στη Σάμο και τη Λέσβο ξεκίνησαν - με τη συμμετοχή κάποιων εξεταστών-  οι εξετάσεις, όμως στη Χίο οι εξεταστές της Δ/νσης Μεταφορών που έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους – προσχηματικά κατά τον ίδιο – μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει κάποια αντίστοιχη κίνηση καλής θέλησης.

«Ηθικά αφού με το ν/σ καλύπτεται μέρος των αιτημάτων – παραμένουν όμως ουσιαστικές διαφωνίες και από τους εξεταστές και από τους εκπαιδευτές – θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εξετάσεις, αλλιώς θα ζητήσω από το Υπουργείο να στείλει στη Χίο Σώμα εξεταστών», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Ξενάκης, ο οποίος τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τους υπαλλήλους – που εκτελούσαν καθήκοντας εξεταστών- της Δ/νσης Μεταφορών Χίου από την οποία θα κριθεί η συνέχεια, με τον ίδιο να κάνει επίκληση στο φιλότιμό τους.

Σύμφωνα με τον κο Ξενάκη στο Βόρειο Αιγαίο περίπου 900 πολίτες (συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης) όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται σε αναμονή για τις εξετάσεις.

Όσον αφορά το ν/σ, όπως είπε ο κ. Κουνιάδης είναι θέμα μιας – δυο εβδομάδων να ψηφιστεί στην Βουλή, με τον κο Ξενάκη να προβλέπει ωστόσο ότι ακόμη και μετά την ψήφισή του, μετά την παρέλευση του μεταβατικού διαστήματος για την εφαρμογή του νέου συστήματος εξετάσεων οδήγησης , το πρόβλημα θα επανακάμψει.

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Εθνικού Σχεδίου Δράσης ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα!
Σάβ, 06/06/2020 - 21:10

 

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων – Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.