Στα "κάγκελα" οι εκπαιδευτές οδήγησης για το "μπλόκο" στις εξετάσεις

Τη Δευτέρα συνάντηση Ξενάκη - εξεταστών Δ/νσης Μεταφορών που θα κρίνει αν θα ζητηθεί να έρθει στο νησί Σώμα Εξεταστών από το υπουργείο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/02/2019 - 14:13

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι εκπαιδευτές οδήγησης στο νησί μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης για 5ο μήνα, μη διενέργειας εξετάσεων οδήγησης.

Το πρωί είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, ζητώντας να γίνει στη Χίο ότι και σε άλλους Νομούς που ξεκίνησαν οι εξετάσεις μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταφορών που επιφέρει αλλαγές στη διαδικασία των εξετάσεων και παράλληλα καλύπτει μέρος των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν και είχαν προκαλέσει την αποχή των εξεταστών, όπως για παράδειγμα η καταβολή δεδουλευμένων από τον Μάιο του 2018 καθώς και ο ορισμός μεταβατικής περιόδου με ισχύ του προηγούμενου καθεστώτος μέχρι να εφαρμοστεί το νέο.

Όπως είπε ο Παντελής Κουνιάδης, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης στο Β. Αιγαίο, στη Σάμο και τη Λέσβο ξεκίνησαν - με τη συμμετοχή κάποιων εξεταστών-  οι εξετάσεις, όμως στη Χίο οι εξεταστές της Δ/νσης Μεταφορών που έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους – προσχηματικά κατά τον ίδιο – μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει κάποια αντίστοιχη κίνηση καλής θέλησης.

«Ηθικά αφού με το ν/σ καλύπτεται μέρος των αιτημάτων – παραμένουν όμως ουσιαστικές διαφωνίες και από τους εξεταστές και από τους εκπαιδευτές – θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εξετάσεις, αλλιώς θα ζητήσω από το Υπουργείο να στείλει στη Χίο Σώμα εξεταστών», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Ξενάκης, ο οποίος τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τους υπαλλήλους – που εκτελούσαν καθήκοντας εξεταστών- της Δ/νσης Μεταφορών Χίου από την οποία θα κριθεί η συνέχεια, με τον ίδιο να κάνει επίκληση στο φιλότιμό τους.

Σύμφωνα με τον κο Ξενάκη στο Βόρειο Αιγαίο περίπου 900 πολίτες (συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης) όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται σε αναμονή για τις εξετάσεις.

Όσον αφορά το ν/σ, όπως είπε ο κ. Κουνιάδης είναι θέμα μιας – δυο εβδομάδων να ψηφιστεί στην Βουλή, με τον κο Ξενάκη να προβλέπει ωστόσο ότι ακόμη και μετά την ψήφισή του, μετά την παρέλευση του μεταβατικού διαστήματος για την εφαρμογή του νέου συστήματος εξετάσεων οδήγησης , το πρόβλημα θα επανακάμψει.

Σχετικά Άρθρα