Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Στα Λιμνιά η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου για την Aegean Regatta

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 12/08/2015 - 16:02

H Oλυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου θα δώσει την εκκίνηση στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης Aegean Regatta 2015, που θα ξεκινήσει από τα Λιμνιά της Βολισσού το μεθεπόμενο Σάββατο.

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, για το λόγο αυτό θα διακόψει τις εντατικές προπονήσεις για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου το 2016 και θα βρίσκεται στη Χίο 22 και 23 Αυγούστου.

Ήδη στο τουριστικό καταφύγιο στα Λιμνιά μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την υποδοχή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που όπως είπε στο "Ράδιο Α" ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Μπελέγρης, αναμένεται να φιλοξενήσει 70 με 75 σκάφη, με τις συμμετοχές στην Aegean Regatta να φτάνουν στις 65, παρακάμπτοντας τον… σκόπελο που προς το παρόν δημιούργησαν τα οικονομικής φύσεως προβλήματα (capital controls κ.λπ.).

Βέβαια η μαρίνα στα Λιμνιά θα γνωρίσει πιένες αυτές τις ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο που αναμένονται 25 σκάφη από τη Σκύρο, στα πλαίσια του τουρκικού Ράλι Αιγαίου, ενώ θα ακολουθήσουν στις 18 του μήνα τα σκάφη που συμμετέχουν στη διοργάνωση North Aegean Crossing.

Η Aegean Regatta 2015 θα γίνει από τις 22 ως τις 29 Αυγούστου με εκκίνηση από τα Λιμνιά, συνεχίζει στο Βαθύ της Σάμου και στο Πυθαγόρειο και ολοκληρώνεται στους Λειψούς, με τη συμμετοχή ήδη να έχει ξεπεράσει τα 50 σκάφη.

Ο κ. Μπελέγρης επανέλαβε ότι στόχος τους είναι να μην μείνουν μόνο σ’ αυτές τις διοργανώσεις, αλλά να υπάρξει διάρκεια σε ανάλογες δράσεις που θα εντάξουν στα Λιμνιά στο χάρτη των μαρίνων, λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν επαφές με τη μαρίνα του Τσεσμέ για επόμενες διοργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας