Χίος, Τετάρτη 20 Μαρτίου

Στα όρια τους ασθενείς και νοσηλευτές του "Σκυλίτσειου"

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/02/2019 - 15:29

«Γενάρης του 2019και το Νοσοκομείο βρίσκεται να αντιμετωπίζει τα πολυπληθή και ιδιαίτερα σύνθετα ιατρικά συμβάντα των συμπολιτών μας, με κτιριακές υποδομές του προηγούμενου αιώνα, με πρόχειρες κατασκευές, όπως προκάτ οικίσκους και χρυσοπληρωμένες μεν, ανολοκλήρωτες δε, εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην δύνανται να εξυπηρετηθούν επαρκώς τα καθημερινά πολλαπλά περιστατικά», ανέφεραν  μεταξύ άλλων μέλη του ΣΕΣΝΟΧ σε συνέντευξη τύπου.

Οι συνδικαλιστές-εργαζόμενοι του Σκυλίτσειου  παρουσίασαν με γλαφυρότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι ως εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην διοίκηση του Νοσοκομείου.

Οι δαπάνες για την υγεία, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από την Κεντρική Κυβέρνηση, παραμένουν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του βαθμιαία γηράσκοντος πληθυσμού της Χώρας μας.

Παράλληλα, η προσφυγική κρίση δημιουργεί περαιτέρω επιβάρυνση της νοσοκομειακής περίθαλψης και οι εργαζόμενοι στην υγεία υπερβάλλουν εαυτούς, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις άνισες διαμορφούμενες συνθήκες και να σταθούν στο ύψος των αναγκών της υγείας του Λαού, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ ζητώντας την στήριξη των πολιτών στον αγώνα που δίνουν και στις κινητοποιήσεις τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με μέλη του να τονίζουν ότι τα προβλήματα είναι χρόνια και οφείλονται στις πολιτικές που ακολουθούνται διαχρονικά για την δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Παρασκευάζοντας ένα εκλέρ με γεύση από ρυζόγαλο, μαστίχα και μανταρίνι, η Ελισάβετ Μάτσα ανακηρύχτηκε ως η μεγάλη νικήτρια του τελικού του διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ
Τρί, 19/03/2019 - 17:06
εκλέρ

Παρασκευάζοντας ένα εκλέρ με γεύση από ρυζόγαλο, μαστίχα και μανταρίνι, η Ελισάβετ Μάτσα ανακηρύχτηκε ως η μεγάλη νικήτρια του τελικού του διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ, αποσπώντας τη θετική ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Gout de France - Good France 2019» από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, ζητήθηκε από Έλληνες σεφ να φτιάξουν ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό, όπως το εκλέρ, αλλά με ελληνική γεύση.

Στον τελικό διαγωνίστηκαν τέσσερις σεφ με τα εκλέρ τους, οι οποίοι αναδείχτηκαν ύστερα από τέσσερις διαγωνισμούς που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.

Στον μεγάλο τελικό συμμετείχαν εκτός από την Ελισάβετ Μάτσα (νικήτρια στην Αθήνα), ο Παναγιώτης Κατάκης (νικητής στα Χανιά), ο Λάζαρος Πολίτης (νικητής στην Πάτρα), και ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης (νικητής στη Θεσσαλονίκη).

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό κέρδισε το εκλέρ που παρασκεύασε ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Την τρίτη θέση κατέλαβε το εκλέρ του Παναγιώτη Κατάκη με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμονιού, ενώ τέταρτο ήρθε το εκλέρ του Λάζαρου Πολίτη με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ