Χίος, Τετάρτη 26 Ιουνίου

Στα όρια τους ασθενείς και νοσηλευτές του "Σκυλίτσειου"

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/02/2019 - 15:29

«Γενάρης του 2019και το Νοσοκομείο βρίσκεται να αντιμετωπίζει τα πολυπληθή και ιδιαίτερα σύνθετα ιατρικά συμβάντα των συμπολιτών μας, με κτιριακές υποδομές του προηγούμενου αιώνα, με πρόχειρες κατασκευές, όπως προκάτ οικίσκους και χρυσοπληρωμένες μεν, ανολοκλήρωτες δε, εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην δύνανται να εξυπηρετηθούν επαρκώς τα καθημερινά πολλαπλά περιστατικά», ανέφεραν  μεταξύ άλλων μέλη του ΣΕΣΝΟΧ σε συνέντευξη τύπου.

Οι συνδικαλιστές-εργαζόμενοι του Σκυλίτσειου  παρουσίασαν με γλαφυρότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι ως εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην διοίκηση του Νοσοκομείου.

Οι δαπάνες για την υγεία, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από την Κεντρική Κυβέρνηση, παραμένουν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του βαθμιαία γηράσκοντος πληθυσμού της Χώρας μας.

Παράλληλα, η προσφυγική κρίση δημιουργεί περαιτέρω επιβάρυνση της νοσοκομειακής περίθαλψης και οι εργαζόμενοι στην υγεία υπερβάλλουν εαυτούς, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις άνισες διαμορφούμενες συνθήκες και να σταθούν στο ύψος των αναγκών της υγείας του Λαού, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ ζητώντας την στήριξη των πολιτών στον αγώνα που δίνουν και στις κινητοποιήσεις τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με μέλη του να τονίζουν ότι τα προβλήματα είναι χρόνια και οφείλονται στις πολιτικές που ακολουθούνται διαχρονικά για την δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 26/06/2019 - 06:31

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου κάνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να προστατεύσουν τόσο τα δικά τους ζώα όσο και τα αδέσποτα από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού  .

Παρακαλούμε, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, να αφήνετε έξτρα μπολάκια με νερό στα ζώα σας και να τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία στη γειτονιά σας δοχεία με νερό, ώστε να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα αδέσποτα της περιοχής, καθώς κινδυνέουν να πεθάνουν από δίψα.

Κρατήστε τα κατοικίδιά σας σε μέρος σκιερό!!

Αυτό ισχύει τόσο για σκύλους και γάτες, όσο και για ιπποειδή!

Τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, καλό θα ήταν να βάλετε τα κατοικίδιά σας μέσα στο σπίτι, εφόσον υπάρχει κλιματισμός.

 

Παρακαλούμε εαν χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφορία να επικοινωνήσετε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου.