Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Στάση... Ψαρά

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ- ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».
Τετ, 07/11/2018 - 15:58

Ένα μεταχειρισμένο αλλά σε άριστη κατάσταση μικρό λεωφορείο 9 θέσεων διαθέτει πλέον ο Δήμος Ψαρών.

Το εν λόγω όχημα μάρκας OPEL VIVARΟ, αποτελεί ευγενική χορηγία του Σωματείου "Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής- Ανοιχτή Αγκαλιά".

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Ψαρών, Κώστα Βρατσάνου και τη λήψη σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. του ανωτέρω σωματείου.

Το νέο όχημα θα καλύψει μεταφορικές ανάγκες τόσο του προσωπικού του δήμου, όσο και των κατοίκων του νησιού μας και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτό.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά, το διοικητικό δυμβούλιο του σωματείου "Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής- Ανοιχτή Αγκαλιά" και ιδιαίτερα την πρόεδρό του, Γιολάντα Βλάχου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα.

Η δωρεά αυτή έρχεται σαν συνέχεια της αδιάλειπτης και πολύπλευρης προσφοράς του εν λόγω σωματείου, για είκοσι και πλέον έτη στο ακριτικό νησί.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:30

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου ,η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών προσπαθεί να υλοποιήσει  όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα  και να συμβάλλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας υγείας.

Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών που αποτελεί τη σπουδαιότερη υποχρέωση της πολιτείας κι όλων μας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας  ξεκινάμε  την υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  από την ηρωική νήσο Ψαρών .

Την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιατρός Παντελής Βρουλής καθώς και οι γιατροί της ηρωικής νήσου  Ψαρών στο Κέντρο Υγείας της νήσου για ΔΩΡΕΑΝ εξέταση  στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους με θέμα  την οστεοπόρωση με το μηχάνημα SAHARA του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψή της είναι πολύ σημαντική.

Η προσέλευσή των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.