ΣτΕ: Αναβάλλεται για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη για την μη επέκταση του Κ.Υ.Τ. Χίου

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 22/05/2018 - 14:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Για τις 31 Οκτώβρη αναβάλλεται η εκδίκαση της προγραμματισμένης για αύριο στο ΣτΕ αίτησης ακύρωσης, που κατέθεσε ο Δήμος κατά της Κ.Υ.Α. των Υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, που αφορούσε τη χωροθέτηση και κατασκευή έργων στη ΒΙΑΛ, με εκπρόσωπο του Δήμου τη δικηγόρο, Πέννυ Τασσοπούλου,

Όπως ανέφερε πριν λίγο στο alithia.gr η κα Τασσοπούλου σε επαφή που είχε σήμερα με την Εισηγήτρια του ΣτΕ, της γνωστοποιήθηκε η απόφαση της αναβολής, με δεδομένο ότι το Ελληνικό Δημόσιο, εναντίον του οποίου στρέφεται ο Δήμος Χίου, δεν έχει καταθέσει σχετικό φάκελο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν μεσολαβήσει 4 μήνες από τις 26 Ιανουαρίου που ο Δήμος κινήθηκε νομικά καταθέτοντας την αίτηση ακύρωσης αλλά και την αίτηση αναστολής των εργασιών.

Η τελευταία, όπως ενημερώθηκε η κα Τασσσοπούλου, προγραμματίζεται να συζητηθεί στο ΣτΕ μέσα στο επόμενο 15νθημερο, με βασικό ζητούμενο, όπως είπε, μέχρι την αίτηση ακύρωσης να ανασταλούν οποιεσδήποτε εργασίες επέκτασης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ερωτώμενη η δικηγόρος για τα σημερινά αποτελέσματα της καταμέτρησης, που έγινε στην πρώην ΒΙΑΛ, αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι στα 3 αιτήματα που είχε καταθέσει μέχρι τώρα για να γίνει αυτή η διαδικασία παρουσία εκπροσώπων του Δήμου δεν υπήρξε ανταπόκριση από το ΚΥΤ, εστίασε στον τελικό αριθμό, που σήμερα διαμορφώθηκε στους 1468, ενώ χθες - βάσει των στοιχείων που αναρτά στην ιστοσελίδα του το ΥΠΕΣ-  καταγράφονταν 1.783 διαμένοντες !

Σχετικά Άρθρα