Στη Δ/τρια του Νοσοκομείου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Τρί, 06/04/2021 - 16:01

Σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησης στο Νοσοκομείο της Χίου από τους εργαζόμενους της καθαριότητας με την στήριξη του ΣΕΣΝΟΧ, όπως ενημερώνει το σωματείο με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το διοίκηση και συνάντηση με την διοικήτρια, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ένα μέλος του ΣΕΣΝΟΧ, ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου και δύο εργαζόμενοι της καθαριότητας.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

«Στη συνάντηση με τη διοικήτρια έγιναν σαφή τα παρακάτω από το σωματείο:

Δεν κάνουμε πίσω από τη θέση για τη μη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Δεν μπαίνουμε σε μια αγοραία λογική κόστους οφέλους, αφού μιλάμε για εργαζόμενους συναδέλφους μας, για ανθρώπινες ζωές και δικαιώματα, συγκεκριμένες εργασιακές σχέσεις που καταπατούνται εάν περάσουν στους εργολάβους. Πάγια θέση μας είναι η μονιμοποίηση των εργαζομένων σε όλους τους τομείς του νοσοκομείου και φυσικά της καθαριότητας .

Ζητήθηκε παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το Μάρτη του 22, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν αιτήσεις στις λίστες του επικουρικού προσωπικού, από όπου θα γίνουν οι προσλήψεις για της ανάγκες στην καθαριότητα.

 

Η διοικήτρια ξεκαθάρισε ότι:

Δεν θα απολυθεί κανείς μέχρι 31 /12 /21.

Δήλωσε ότι η καθαριότητα με τους εργολάβους λειτουργεί πιο αποτελεσματικά γιατί σε άδειες ή απουσίες όπως γίνεται τώρα, ο εργολάβος τους αντικαθιστά άμεσα και δεν υπάρχει κενό. Για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Χίου: «δηλαδή θέλετε τους Εργολάβους για να μην έχουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι να αρρωστήσουν ή να απουσιάσουν»;

Τέλος, η διοικήτρια δεσμεύτηκε ότι, θα μεταφέρει το ψήφισμά μας και τις απόψεις μας στο Δ.Σ., χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει ποια θα είναι η δική της εισήγηση, πάνω στο θέμα.

Ούτε βήμα πίσω. Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν. Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στη νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης ΝΔ και διοίκησης.

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.

• Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.

• Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση, ασφάλεια κλπ., που έχουν καταργηθεί και ως ότου γίνει αυτό τα κενά που προκύπτουν να καλύπτονται από τις λίστες επικουρικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας.

• Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού».

 

 

Σχετικά Άρθρα