Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς  η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου

Κυρ, 12/04/2020 - 07:24

Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που  έκαψε  δασώδη έκταση στην περιοχή μεταξύ Αναβάτου και Αυγωνύμων  συνέδραμε μαζί με την Πυροσβεστική η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Παναγιώτης  Μανδάλας σε πλήρη συνεννόηση  με τον Δήμαρχο,  βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, βοηθώντας με κάθε τρόπο και μέσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές να περιορίσουν και τελικά να σβήσουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

 «Αφού ενημέρωσα άμεσα τον Δήμαρχο για τα μέτωπα της φωτιάς  κατευθύνθηκα μαζί  με τον  προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας  του δήμου Νίκο Βορριά μετακινηθήκαμε στο σημείο της φωτιάς και σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, την πολιτική  προστασία της Περιφέρειας και τους εθελοντές βοηθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης. Μέσα σε αυτές τις   δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού , όλα τα παιδιά των εθελοντικών ομάδων  δασοπροστασίας του νησιού   ανταποκρίθηκαν άμεσα και έδωσαν  το παρών συμβάλλοντας στο δύσκολο έργο των ανδρών της πυροσβεστικής και τους ευχαριστώ που πάντα είναι διαθέσιμοι και συνεργάσιμοι. Στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή ήταν και ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής Σ.  Ντομάτας βοηθώντας στον συντονισμό. Υπήρξε άψογη συνεργασία με την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία της Περιφέρειας και τους εθελοντές. Ευτυχώς η φωτιά έσβησε αλλά παραμένουμε σε επιφυλακή»,  επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα