Στην αναμονή για εμβολιασμό οι Αιγνουσιώτες

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 19/01/2021 - 14:48
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με ικανοποίηση οι κάτοικοι των Οινουσσών άκουσαν στ χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους να επισημαίνει ότι στα νησιά με κάτω από 1000 μόνιμους κατοίκους, δηλαδή για την περιοχή μας, στα Ψαρά και στις Οινούσσες, οι κάτοικοι θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι την ίδια χρονική στιγμή και όχι μόνο όσοι ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο Δήμαρχος των Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, στο Ράδιο “Αλήθεια” δεν γνωρίζουν τις ημερομηνίες που θα φτάσουν τα εμβόλια στο νησί, όμως ήδη υπάρχει σχετική προετοιμασία του περιφερειακού ιατρείου, το προσωπικό του οποίου αναμένεται να ενισχυθεί για να γίνει ο εμβολιασμός -όπως εκτιμά ο ίδιος- 500 περίπου κατοίκων, συμπεριλαμβάνοντας σ'αυτούς και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην περιοχή.

“Ενισχύεται το ηθικό των κατοίκων”, τόνισε ο κος Δανιήλ, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή για την τήρηση των μέτρων προστασίας, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι μέσω του ταυτόχρονου και καθολικού εμβολιασμού να επέλθει η “Ελευθερία” από τον covid-19 ώστε να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Σχετικά Άρθρα