Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Στην αναμονή... οι εξετάσεις για τους νέους οδηγούς Ι.Χ.

Συνεχίζουν κανονικά οι δικυκλιστές
Τρί, 13/08/2019 - 14:55

Συνεχίζονται κανονικά, για 2η εβδομάδα, οι εξετάσεις οδήγησης νέων οδηγών οι οποίες όμως γίνονται μόνο σε όσους θέλουν να πάρουν δίπλωμα για δίκυκλο και όχι για αυτοκίνητο, εξαιτίας της διευθέτησης ζητημάτων που άπτονται του χώρου διεξαγωγής τους.

Όπως είπε στην «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εξεταστών Β. Αιγαίου, Παντελής Κουνιάδης υπάρχει καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων, όμως αυτή τη στιγμή με τόσους εξεταζόμενους δικυκλιστές στο Κέντρο «Καλουτάς»  κρίνουν ότι καταλληλότερος χώρος για την κατά μόνας εξέταση των υποψηφίων οδηγών ΙΧ, με την παρουσία ενός εξεταστή, στην όπισθεν γωνία, στο παρκάρισμα και στην αναστροφή, είναι το δημόσιο ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα έχει τεθεί και στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και εκτιμά ότι μετά τις 20 -25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν και οι εξετάσεις των οδηγών αυτοκινήτων, αναγνωρίζοντας ότι με τον αριθμό των υποψηφίων που εκκρεμεί θα απαιτηθεί ένα 3μηνο (όπως είχε εξ’αρχής εκτιμήσει και ο Γιάννης Ξενάκης) για να εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 18:09

Το έργο αποκάλυψης των μπαβέδων στην αρχή της οδού Ράλλη ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σίγουρα προηγήθηκαν μελέτες και σίγουρα ο συντονισμός Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τεχνικών δεν είναι κάτι απλό.

Όλοι βεβαίως περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αφού σιγά – σιγά αποκαλύπτεται αυτό που βλέπουμε αιώνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, ότι η κοσμοπολίτικη Χίος ήταν στρωμένη σε πολλά σημεία της με μπαβέδες, που πρέπει όλοι να αποκαλυφθούν, όπως και όλο το ιστορικό κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί.

Στο μεταξύ όμως και η ζωή της πόλης και της οδού Ράλλη δεν μπορεί να σταματήσει και η ασφάλεια των οδηγών δικύκλων κυρίως, δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο.

Η εικόνα της οδού είναι χαρακτηριστική. Παρά τα… μπαλώματα με άσφαλτο ή το στρώσιμο με χαλίκι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά.

Νομίζομε ότι απαιτείται να δοθεί μια ημερομηνία λήξεως της ολοκληρώσεως του έργου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί να ξηλωθεί για παράδειγμα όλη ο οδός Ράλλη θα την κλείσουμε την… εικοσαετία!