Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Στην αναμονή... οι εξετάσεις για τους νέους οδηγούς Ι.Χ.

Συνεχίζουν κανονικά οι δικυκλιστές
Τρί, 13/08/2019 - 14:55

Συνεχίζονται κανονικά, για 2η εβδομάδα, οι εξετάσεις οδήγησης νέων οδηγών οι οποίες όμως γίνονται μόνο σε όσους θέλουν να πάρουν δίπλωμα για δίκυκλο και όχι για αυτοκίνητο, εξαιτίας της διευθέτησης ζητημάτων που άπτονται του χώρου διεξαγωγής τους.

Όπως είπε στην «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εξεταστών Β. Αιγαίου, Παντελής Κουνιάδης υπάρχει καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων, όμως αυτή τη στιγμή με τόσους εξεταζόμενους δικυκλιστές στο Κέντρο «Καλουτάς»  κρίνουν ότι καταλληλότερος χώρος για την κατά μόνας εξέταση των υποψηφίων οδηγών ΙΧ, με την παρουσία ενός εξεταστή, στην όπισθεν γωνία, στο παρκάρισμα και στην αναστροφή, είναι το δημόσιο ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα έχει τεθεί και στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και εκτιμά ότι μετά τις 20 -25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν και οι εξετάσεις των οδηγών αυτοκινήτων, αναγνωρίζοντας ότι με τον αριθμό των υποψηφίων που εκκρεμεί θα απαιτηθεί ένα 3μηνο (όπως είχε εξ’αρχής εκτιμήσει και ο Γιάννης Ξενάκης) για να εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 16:26

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και εξόχως συμβολική δωρεά με πολλαπλά μηνύματα προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Angelakos Hellas S.A. δωρίζοντας στις Οινούσσες πενήντα κάδους ανακύκλωσης τριών ρευμάτων.

Οι κάδοι παραδόθηκαν στο Δήμο Οινουσσών, ο οποίος μερίμνησε για την τοποθέτησή τους στα δημοτικά κτίρια, τις υπηρεσίες, τα εκπαιδευτήρια και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών. Στόχος είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης να γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής και στις Οινούσσες. Παράλληλα με την ανωτέρω δράση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Μανώλης Φραγκούλης αρμόδιος για την τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών έκανε ομιλία και παρουσίαση στους σπουδαστές της ΑΕΝ πτυχές των ζητημάτων, που θα αντιμετωπίσουν στα πλοία και στα γραφεία, σχετικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Ευαγ. Αγγελάκος και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ ευχαριστώντας την Εταιρεία για την εξαιρετικά εύστοχη πρωτοβουλία τους. Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου έχει αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε από την αρχή του νέου Έτους να συλλέγονται σε container ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό και να αποστέλλονται στο κέντρο Ανακύκλωσης στη Χίο.