Στην κρίση των πλοιάρχων η προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου

Θετική κατά πλειοψηφία απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής για τη χρήση της γωνιακής ράμπας
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 10/11/2021 - 13:10
Ηχητικό απόσπασμα: 

Κατά την κρίση των πλοίαρχων θα γίνεται η προσέγγιση πλοίων στο λιμάνι της Χίου και συγκεκριμένα στο ενδιάμεσο τμήμα μεταξύ της γωνιακής ράμπας και της ράμπας που βρίσκεται  ανατολικά  και υπέστη ζημιά μετά την πρόσκρουση του «Νήσος Σάμος» χθες το βράδυ, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης και στη γωνιακή ράμπα.

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης, ήδη σήμερα στο χώρο που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ράμπες έδεσε το πλοίο «Μύκονος», ενώ αντίθετα το «Πελαγίτης» λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως και το «Διαγόρας», προσέγγισαν στα Μεστά.

Αναφορικά με την καταλληλότητα της γωνιακής μπάρας, μετά και την «απελευθέρωση» του χώρου που βρίσκεται η μπίντα - οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο του κάβου- ο Λιμενάρχης ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της λιμενικής επιτροπής δόθηκαν προφορικές διαβεβαιώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η χρήση της.

Όπως διευκρίνισε, το Λιμεναρχείο σήμερα θα αποστείλει έγγραφο προς τη Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και προς τη Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του ΥΕΝ, στο οποίο θα περιγράφεται η κατάσταση που υπάρχει τώρα, καθώς και η  απόφαση που έλαβε η λιμενική επιτροπή και το ίδιο έγγραφο θα σταλεί και στις ναυτιλιακές εταιρείες, για να ενημερωθούν οι πλοίαρχοι, οι οποίοι γνωρίζοντας τα δεδομένα θα λαμβάνουν και την απόφαση προσέγγισης.

Όσον αφορά τη ζημιά στη μεσαία ράμπα, προς το παρόν – είπε ο Λιμενάρχης- λόγω καιρού δεν μπορεί να γίνει ύφαλη αποτύπωση, κάτι που θα γίνει αμέσως μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Θυμίζουμε πάντως ότι σήμερα και αύριο είναι σε εξέλιξη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, οπότε εκ των πραγμάτων έχουν περιοριστεί οι πλόες.

rave-xilone_gia_na_mporesei_na_desei_ploio

Σχετικά Άρθρα