Στην τελική ευθεία... για την Αγία Μαρκέλλα

Απάντηση του Παντελή Καμπούρη για το κόστος διαμονής στα κελιά
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 17/07/2014 - 15:49
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Προκυνήματος της Αγίας Μαρκέλλας για την υποδοχή των πιστών, ντόπιων και ξένων, που από το Σαββατοκύριακο αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή, με κορύφωση την Τρίτη, ημέρα εορτής της Αγίας.

Ήδη το διάστημα που προηγήθηκε έγιναν επισκευαστικές παρεμβάσεις στα κελιά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κλειστεί για το τριήμερο, από πιστούς, ενώ συνεργείο του δήμου καθαρίζει την περιοχή, Παράλληλα η Αστυνομία αναμένεται να διαθέσει 30 με 35 αστυνομικούς για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. τα των χώρων στάθμευσης έχουν τακτοποιηθεί και σύμφωνα με το μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής, Παντελή Καμπούρη, αναμένονται πολλοί προσκυνητές, ανάμεσα στους οποίους - και φέτος - αρκετοί περιπατητές, που προβλέπεται να είναι πάνω από 1.000.

Ο κ. Καμπούρης σε συνέντευξη του στο Ράδιο «Αλήθεια» απάντησε και στο ζήτημα που μπήκε από ορισμένους πολίτες για το κόστος διαμονής στα κελιά, λέγοντας ότι εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης του τριημέρου, διαμορφώθηκε η τιμή τους στα 25 και 35 ευρώ ανά ημέρα (τα ακριβότερα έχουν τουαλέτα και δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και τεσσάρων ατόμων), ενώ για εβδομαδιαία παραμονή το συνολικό ποσό που δίνεται είναι 100 ευρώ.

«Άλλωστε», είπε, «τα τελευταία χρόνια το κόστος ανά ημέρα κυμαίνονταν στα 15 με 20 ευρώ».

Στόχος πάντως της επιτροπής είναι ο κόσμος να φιλοξενείται στην Αγία Μαρκέλλα ακόμα και το χειμώνα, έχοντας κάνει γι’αυτό ανοίγματα σε ενορίες και εκτός Χίου.

Σχετικά Άρθρα