Στην τελική ευθεία τα ψηφιοποιημένα όρια των 90 οικισμών της Χίου

Προηγούνται εκείνοι στους οποίους αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες
Τετ, 07/03/2018 - 15:36

Θέμα ημερών είναι να σταλούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο τα όρια των οικισμών της Χίου για τους οποίους ήδη έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες, οπότε οι ιδιοκτήτες ακινήτων πριν αρχίσουν να ψάχνουν αν είναι ή όχι εντός δασικής έκτασης το ακίνητό τους και να καταθέτουν αντιρρήσεις, καλό θα ήταν να περιμένουν να “κουμπώσουν” στο σύστημα και τα όρια των οικισμών, γιατί αυτά κατισχύουν των δασικών χαρτών.

Αυτό ανέφερε σήμερα στο Ράδιο “Α” η Έφη Μιχελάκη από τη Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Χίου λέγοντας ότι η εργασία που έκαναν για τα όρια των οικισμών είχε άπειρες δυσκολίες μιας και αυτοί δεν ήταν ψηφιακά αποτυπωμένοι, με αποτέλεσμα να πρέπει να ανατρέξουν στα σχετικά ΦΕΚ, να βρουν τα όρια και να τα μετατρέψουμε σε συντεταγμένες, κάτι - που όπως είπε - είναι  χρονοβόρο και δύσκολο.

“Αν υπάρξει κάποιο λάθος θα μπορέσει ο κάθε πολίτης να μας κάνει αίτηση για να κάνουμε έλεγχο να δούμε αν το ακίνητο είναι εντός ορίων οικισμού”, ανέφερε η κα Μιχελάκη, λέγοντας επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους τους για τα όρια των οικισμών στους πρώην Καποδιστριακών ΟΤΑ Ανέμωνα, Θυμιανών, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων και σήμερα εστάλη το έγγραφο στο Δήμο για να υπογραφεί από το Δήμαρχο, ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια το Ελληνικό Κτηματολόγια και να προβεί στη σχετική ανάρτηση.

Υπάρχει ωστόσο  εκκρεμότητα για τα όρια του οικισμού της πόλης της Χίου, που είναι οικισμός προ υφιστάμενος του ’23. Σ’αυτήν την περίπτωση για τα όριά του θα πρέπει - βάσει νόμου - να αποφανεί ειδική επιτροπή, κάτι που η ίδια εκτιμά ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Η κα Μιχελάκη σημείωσε ότι από μέρους τους έχει ολοκληρωθεί ο καθορισμός των ορίων των οικισμών των πρώην Δήμων Καρδαμύλων και Αμανής και υπολείπεται σε κάποιους οικισμούς ακόμη της Ομηρούπολης (ο Βροντάδος είναι κι αυτός προ υφιστάμενος του ‘23 οικισμός), καθώς και στους Δήμους Ψαρών και Οινουσσών.

Σχετικά Άρθρα