Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Στις κάλπες οι μαστιχοπαραγωγοί

Παρ, 25/10/2019 - 10:25

Στις κάλπες για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των κατά τόπους συνεταιρισμών μαστιχοπαραγωγών, καθώς και των αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΕΜΧ, που θα αναδείξουν τη νέα διοίκησή της, οδεύουν οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου.

Στα χωριά παραγωγής του μοναδικού παγκοσμίως προϊόντος οι εκλογές θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου και μια εβδομάδα αργότερα οι 61 αντιπρόσωποι που θα αναδειχθούν από τις αρχαιρεσίες, θα ψηφίσουν για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης .

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:30

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου ,η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών προσπαθεί να υλοποιήσει  όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα  και να συμβάλλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας υγείας.

Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών που αποτελεί τη σπουδαιότερη υποχρέωση της πολιτείας κι όλων μας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας  ξεκινάμε  την υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  από την ηρωική νήσο Ψαρών .

Την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιατρός Παντελής Βρουλής καθώς και οι γιατροί της ηρωικής νήσου  Ψαρών στο Κέντρο Υγείας της νήσου για ΔΩΡΕΑΝ εξέταση  στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους με θέμα  την οστεοπόρωση με το μηχάνημα SAHARA του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψή της είναι πολύ σημαντική.

Η προσέλευσή των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.