Στο δρόμο για το ταχυδρομικό γραφείο της Βολισσού οι κάτοικοι της Αμανής!

Η επόμενη κινητοποίηση θα γίνει στην πόλη λένε οι κάτοικοι
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 24/02/2021 - 10:24

Από τις 8.30 το πρωί κάτοικοι και αιρετοί στα βορειόχωρα βγήκαν στο δρόμο,  στη διασταύρωση στο Αγιομαρκελλάκι, στην Βολισσό, ζητώντας να συνεχίσει τη λειτουργία του το ταχυδρομικό γραφείο των ΕΛΤΑ στην περιοχή.

Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, αλλά και μικρότερης, από τη Βολισσό και τα γύρω χωριά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Πρόεδρος της Βολισσού, Σωτήρης Παραδείσης, πρόεδροι και από άλλες κοινότητες, ο Αντιδήμαρχος Αμανής, Κυριάκος Ζωάνος και η δημοτική σύμβουλος Βιβή Ποταμούση, συμμετέχουν στη συγκέντρωση, στην οποία αρκετοί κάτοικοι δίνουν το παρών κρατώντας την ελληνική σημαία και στέλνοντας το μήνυμα στο κράτος των Αθηνών να προασπίσει τα δικαιώματα των ακριτών, εκείνων που έχουν επιλέξει να παραμένουν στο τόπο τους, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την κινητοποίηση, που θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.30 μ.μ.  διοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Βολισσού σε συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής.

Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Σ. Παραδείσης, το αίτημα έχει φτάσει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο μέχρι τον πρωθυπουργό, οπότε αναμένεται, αν αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση ή όχι.

Οι κάτοικοι πάντως προσανατολίζονται αν δε δοθεί σύντομα λύση, να πραγματοποιήσουν την επόμενη κινητοποίηση στην πόλη της Χίου.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση των ΕΛΤΑ, μετά τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου της Βολισσού, προβλέπει ότι το γραφείο θα κλείσει και το συγκεκριμένο έργο να ανατεθεί σε ιδιωτικό κατάστημα που δραστηριοποιείται στην περιοχή (πρακτορείο) αν και εφόσον βέβαια βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.

 

aganaktisi_gia_tin_apofasi_kleisimatos_ton_el.ta_volissoy

Σχετικά Άρθρα