Στο ...δρόμο οι εκπαιδευτικοί για το νομοσχέδιο των προσλήψεων

"ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 17/01/2019 - 15:21

Δάσκαλοι και Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει οι ομοσπονδίες τους ζητώντας της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων που όπως αναφέρουν  κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Με την σειρά της και η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών με τον πρόεδρο της Μάρκο Σκούφαλο να τονίζει ότι αυτό που ζητούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι να σταματήσουν να …αναπληρώνουν τον εαυτό τους και να μην απολύονται κάθε τέλος Ιουνίου.

Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών και από τους εργαζόμενους στο «Σκυλιτσειο» Νοσοκομείο Χίου με τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννη Λαμπαδοχυτό να αναφέρεται και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  στο χώρο του Νοσοκομείου.

«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο έχει φτάσει στα όρια τους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ.Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Νοσοκομείου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας του κάνοντας αναδιανομή θέσεων και όχι νέες προσλήψεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ τόνισε την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην νοσηλεία των ασθενών της παθολογικής καθώς, όπως ανέφερε, λόγω ιώσεων και μη επισκευής του κτιρίου το προσωπικό δεν έχει που να μεταφέρει για περίθαλψη τους ασθενείς.

Την συμπαράσταση του στους εκπαιδευτικούς εκφράζει και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου με την παρακάτω ανακοίνωση: 

 

 "Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου συμπαραστέκεται και χαιρετίζει τους αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το σύστημα διορισμών-προσλήψεων, το οποίο θεσπίζει κριτήρια και ανοίγει το δρόμο της απόλυσης για χιλιάδες αναπληρωτές.

            Ενώνουμε τη φωνή μας  με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα με τις αναπληρώτριες που χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα.  Με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, πότε και  πού θα δουλέψουν αντιμετωπίζοντας απίστευτες δυσκολίες και έξοδα. Αγωνιούν κάθε χρόνο για το αν θα βρουν σπίτι για λίγους μήνες και αν με το μισθό τους θα μπορούν να καλύψουν το νοίκι και τα έξοδά τους. Αγωνιούν για το αν θα εξασφαλίσουν το χαμηλό επίδομα ανεργίας για τους μήνες αδιοριστίας. Ενώνουμε τη φωνή μας ιδιαίτερα με τις αναπληρώτριες νέες εκπαιδευτικούς, που με αυτές τις εργασιακές σχέσεις οξύνονται τα ήδη μεγάλα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα είτε να αναβάλουν είτε να απορρίπτουν κι εντελώς ακόμα τη σκέψη να γίνουν μητέρες.  Ενώνουμε τη φωνή μας με τις αναπληρώτριες, που είναι έγκυες ή μωρομάνες και αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους, να χωρίσουν την οικογένειά τους στα δύο ή να επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης και της άδειας άνευ αποδοχών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές υποχρεώσεις και το μεγάλωμα των παιδιών τους.

            Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει σε καθεστώς ομηρίας 30.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στη πλάτη τους. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  προωθούν την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

            Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταγγέλλει την άγρια καταστολή και επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, που παρέταξε απέναντί στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς τις κλούβες και τα ΜΑΤ. Η πιο μαχητική και αποφασιστική απάντηση στη κυβερνητική βία και καταστολή είναι η πιο δυναμική και μαζική κλιμάκωση του αγώνα και η επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, 17 Γενάρη, ώστε να αποσυρθεί η “τροπολογία των απολύσεων”, όπως την ονομάζουν.

            Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και ενεργά στεκόμαστε δίπλα τους.  Η μόνιμη και σταθερή εργασία, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτελεί και δικό μας πάγιο αίτημα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες για τη μόρφωση των παιδιών μας".

           

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

                                                               ΤΩΡΑ!

 

synehizoyn_tis_kinitopoiiseis_daskaloi_kai_kathigites

Σχετικά Άρθρα