Χίος, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Διημέρευσης των ΑμΕΑ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/01/2018 - 16:32
Σοφία Μιχάλα

Ελαμπε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕα σήμερα, καθώς ένα όνειρο του Παγχιακού Συλλόγου γίνεται πραγματικότητα.

Με κόπο και πολύ δουλειά, μας είπε η Σοφία Μιχάλα, συγκεντρώσαμε 16.000 ευρώ, που κόστισε η μελέτη διαμόρφωσης 500 μέτρων του «Οίκου Αγάπης» στο Νεχώρι, σε Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ΑμΕΑ του Παγχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ.

Ετσι μετά από παραχώρηση του χώρου από τον Μητροπολίτη μας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και περιμένουμε πλέον την χρηματοδότηση του. Θα κοστίσει 960.000 ευρώ, για διαμόρφωση χώρων και αγορά ειδικού Λεωφορείου μεταφοράς.

Είναι κάτι, που τι παλεύουμε από το 2012, κατέληξε η Σοφία Μιχάλα και θα έτσι μετά πό 2 χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για ημερήσια απασχόληση 25 περίπου ΑμΕα  ασφαλισμένων και μη ώστε να απασχολούνται δημιουργικά κάτι που ήδη γίνεται στο ΕΕΕΕΚ που σπουδάζουν ενωρίτερα.

sto_espa_to_kentro_diimereysis_a_mea_ston_oiko_agapis

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/12/2018 - 15:59

 

Τη Δευτέρα, τελικά, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Χίου στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, τελετή η οποία θα σημάνει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, αυτή την περίοδο στην πόλη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, θα υπάρξει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

 Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, Βιβή Ποταμούση, τη δική της νότα στο εορταστικό αυτό γεγονός θα προσθέσει η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, ενώ θα συμμετέχουν επίσης οι Χίοι εν Χορώ, dj, θα προσφέρεται ζεστό κρασί από τοπική επιχείρηση και παράλληλα στα περίπτερα πέριξ της πλατείας θα γίνονται από εθελοντές δράσεις για παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να παίξουν και στα παιχνίδια που θα βρίσκονται εγκατεστημένα στην πλατεία αυτές τις ημέρες. Καθημερινά, είπε η κα Ποταμούση, θα γίνονται εκδηλώσεις, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων αναμένεται να εκδοθεί.