Χίος, Σάββατο 20 Απριλίου

Στον Τσεσμέ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θα συλλειτουργήσει στο ναό του Άγιου Χαράλαμπους
Τρί, 29/01/2019 - 09:14

Στον Άγιο Χαράλαμπο, το Μητροπολιτικό ναό της άλλοτε Μητρόπολης Κρήνης στο μικρασιατικό Τσεσμέ θα λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήμερα της γιορτής του Αγίου στις 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέσπασε άδεια για τη θρησκευτική χρήση του ναού που σήμερα χρησιμοποιείται από τον τουρκικό Δήμο ως πολυχώρος, και ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και το Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Ας σημειωθεί ότι ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά μετά τη επισκευή του από το Τουρκικό δημόσιο το 2016 και πάλι προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ενώ ξαναλειτουργήθηκε πέρυσι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Πηγή: Το νησί

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/04/2019 - 12:18

Το δικό της  παζάρι …αγάπης  πραγματοποίησε η ομάδα συνεργασίας του Σώματος  Ελληνικού Οδηγισμού το πρωί του Σαββάτου στον δημοτικό κήπο.

Παλιά στελέχη  έφτιαξαν  δεκάδες πασχαλινά γλυκίσματα  και στολίδια με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα βοηθώντας τα παιδιά ή τις ανάγκες που έχει το σώμα  προκείμενου να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες.

«Μια φορά Οδηγός, για πάντα Οδηγός» μας είπαν τα παλιά στελέχη δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η εθελοντική προσφορά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι διαχρονική.