Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Στον Τσεσμέ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θα συλλειτουργήσει στο ναό του Άγιου Χαράλαμπους
Τρί, 29/01/2019 - 09:14

Στον Άγιο Χαράλαμπο, το Μητροπολιτικό ναό της άλλοτε Μητρόπολης Κρήνης στο μικρασιατικό Τσεσμέ θα λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήμερα της γιορτής του Αγίου στις 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέσπασε άδεια για τη θρησκευτική χρήση του ναού που σήμερα χρησιμοποιείται από τον τουρκικό Δήμο ως πολυχώρος, και ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και το Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Ας σημειωθεί ότι ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά μετά τη επισκευή του από το Τουρκικό δημόσιο το 2016 και πάλι προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ενώ ξαναλειτουργήθηκε πέρυσι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Πηγή: Το νησί

 

Σχετικά Άρθρα

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο μετατόπισης του δρόμου
Δευ, 16/12/2019 - 13:40

Κλειστός παραμένει για τους διερχόμενους οδηγούς ο δρόμος με κατεύθυνση από Κώμη προς Λιλικά - Άγιο Ιωάννη και συγκεκριμένα από την διασταύρωση προς Πατρικά μέχρι τον Άγιο Ιωάννη, λόγω κατολισθήσεων στην περιοχή Βίρι. Όπως ανέφερε στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι επί του δρόμου υπήρχε ρωγμή η οποία μέχρι το Σάββατο μετεξελίχθηκε σε διάβρωση και υποχώρηση του μισού δρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος σχεδόν 20 μέτρων από την παραλία.

Ήδη μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου από την περιοχή των νοτιοχώρων επιχειρούν για να μπορέσει ως εναλλακτική λύση για την κυκλοφορία μεταξύ Πατρικών και Αγίου Ιωάννη να χρησιμοποιηθεί υφιστάμενος αγροτικός δρόμος, ενώ παράλληλα εξετάζονται οι δυνατότητες αποκατάστασης ή μετατόπισης του παραλιακού δρόμου, κάτι όμως που θα απαιτήσει αρκετούς μήνες, όπως είπε ο κος Ξενάκης.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει προβλήματα διάβρωσης.