Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Στους Αγίους Πάντες... της Καρύντας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 11/06/2017 - 17:34
  • Των Ελλήνων οι... κοινότητες κινήθηκαν και σήμερα στο νησί μας, στον.. Γαλαξία των εθίμων μας. Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε αποβραδίς στην Καρύντα του Πυργίου, προς τιμήν των Αγίων Πάντων. Το γραφικό Εκκλησάκι, που λειτουργήθηκε σήμερα από τον Ιερέα της Κάτω Παναγιάς Πυργίου Δημ. Καλίκα, βρίσκεται στον λόφο του γραφικού κόλπου και φτιάχτηκε απ' τους παππούδες των σημερινών προσκυνητών το 1913, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Ιερέα του χωριού Ιωάννη Λυγιά. Το έθιμο καταγράφηκε και θα παρουσιαστεί το προσεχές Σάββατο και την Κυριακή στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα".

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 09/08/2020 - 21:49

 Σήμερα ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" διοργάνωσε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αιμοδοσία στον Εμπορειό. Η δράση είχε τη στήριξη του Δ.Σ και της διοικήτριας του Σ.Ν.Χ. Ελ. Κανταράκη της κοινότητας Πυργίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου!

Την αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφεριάρχης Π . Μπουγδάνος η Διοικήτρια του Σ.Ν.Χ.  Ελ. Κανταράκη και η Πρόεδρος του Πυργίου  Ειρ. Βολάκη.

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" τους ευχαριστεί θερμά όπως επίσης ευχαριστεί τους Αιμοδότες για τη προσφορά τους και το Ξενοδοχείο Emporios Bay για την ευγενική παραχώρηση του χώρου .

Έγινε συλλογή 26 μονάδων αίματος, πολύ περισσότερων από πέρσι.

Άντε και του χρόνου περισσότερες.