Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Έργα ασφαλτόστρωσης στα Νοτιόχωρα

Δευ, 30/03/2020 - 14:43

Έργα ασφαλτόστρωσης αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα σε δύο παραλιακές περιοχές των μαστιχοχωρίων, την Καρύντα και τον Σαλάγονα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, υπεγράφη η σύμβαση και αναλαμβάνει ο ανάδοχος του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου Πυργί – Καρύντα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ενώ επεστράφη ο προσυμβατικός έλεγχος και βρίσκεται προς υπογραφή η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ολύμποι – Σαλάγονα, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Παράλληλα από το σχεδιαζόμενο έργο Κώμη – Λιλιγκάς, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, θα δοθεί προτεραιότητα στην ωρίμανση και δημοπράτηση, όπως είπε, του τμήματος στην περιοχή Βίρι, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα κατολίσθησης και έχει κλείσει στην κυκλοφορία.

Όπως είπε ο κος Ξενάκης από την τεχνική υπηρεσία του δήμου προκρίθηκε η λύση του τοιχίου αντιστήριξης, μήκους 120 μέτρων και ύψους 18 μέτρων, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη και εκτιμάται ότι το έργο θα απαιτήσει περίπου 200.000 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 09:24

Κριτική στον Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με αφορμή την επίσκεψή του στη Χίο σήμερα, ασκεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της ΛΑΣ.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Αφού ψήφισε το έκτρωμα της κυβέρνησής  του για τις διαδηλώσεις  ο κ. Μηταράκης , αφού έπαιξε το επικοινωνιακό του παιχνίδι για άλλη μια φορά στα φιλικά του ΜΜΕ που ό ίδιος και η κυβέρνησή του  πληρώνουν για την πλύση εγκεφάλου με χρήματα του ελληνικού λαού, επισκέπτεται ξανά το νησί μας, επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος , για να μας πει τι;

  • Ότι πρέπει να κάνουμε μια νέα δομή  φυλακή της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες  για να κλείσει η ΒΙΑΛ;
  • Ότι εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων και της αυξανόμενης  επιθετικότητας που μπορεί να οδηγήσει  σε θερμό επεισόδιο, τα νησιά μας πρέπει να έχουν και στρατόπεδα συγκέντρωσης  επιπλέον άμαχου και ευάλωτου πληθυσμού , που ο ίδιος και η κυβέρνησή του επιθυμούν; 
  • Ότι ΘΑ αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ;
  • Μήπως για το πόσο καλά λειτούργησε η «δομή καραντίνας» στο κτίριο της Αλήθειας, που την προορίζει για «άλλες χρήσεις»;
  • Να μας μεταφέρει τεχνογνωσία για το πώς επαναπροωθούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες μεσοπέλαγα και μετά κάνεις την πάπια;
  • Να μας εξηγήσει πώς ,εξ αιτίας της ανάλγητης πολιτικής του ίδιου και της κυβέρνησής  του ,γέμισε η πλατεία Βικτωρίας από πρόσφυγες με άσυλο ,που τους πέταξαν έξω από τα κέντρα, για να το πάρουν πίσω την άλλη μέρα, αφού είδαν ότι άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου;
  • Ή μήπως να μας πει για τις ισχύουσες ακόμα επιτάξεις στα βουνά μας ;

Εκτός και αν έρχεται για ταχύρυθμα σεμινάρια σε όσους πρόθυμα τον ακολουθούν, για να λειτουργήσουν  ως κερκόπορτες της πολιτικής του ίδιου και της ΝΔ.

Εκτός και αν ήρθε να εξακτινώσει τη ρουσφετολογική του πολιτική με τα μυστικά κονδύλια και την  εξαγορά συνειδήσεων, που ειδικά στο δήμο της Χίου σε αυτό τον τομέα βαδίζουν χέρι χέρι.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο χιώτικος λαός για να γλιτώσει από τα δεινά του,  πρέπει απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και του υπουργού της , απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων της , που διαχρονικά τη στηρίζουν με σοσιαλδημοκρατικό ή δήθεν αριστερό μανδύα , να εφαρμόσει τη μόνη πολιτική που καταλαβαίνουν: PUSH BACK!!!!"