Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για σεισμόπληκτους Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων
Δευ, 02/12/2019 - 10:46

Mε πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Nαυτιλίας και Eπιχειρηματικών Υπηρεσιών και Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ξεκινά προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.  Όσοι μπορούν να βοηθήσουν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τη 1μ.μ. έως τις 6 μ.μ. μπορούν να προσομίζουν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου "Γιάννης Καράλης" στον χώρο του Πανεπιστημίου (Μιχάλων 8) τα παρακάτω είδη:

-Τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες , γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, φρυγανιές)

-Είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά, σαπούνια , βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα )

-Φάρμακα (αντιβιοτικά, παυσίπονα, γάζες επιδέσμους, φυσιολογικός ορός, αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, οξυζενέ, οινόπνευμα)

 Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να διαθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, θα υπάρχει και κουτί συνεισφοράς . 

"Σε δύσκολες στιγμές στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που μας έχει ανάγκη με όποιο τρόπο μπορούμε", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.