Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για σεισμόπληκτους Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων
Δευ, 02/12/2019 - 10:46

Mε πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Nαυτιλίας και Eπιχειρηματικών Υπηρεσιών και Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ξεκινά προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.  Όσοι μπορούν να βοηθήσουν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τη 1μ.μ. έως τις 6 μ.μ. μπορούν να προσομίζουν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου "Γιάννης Καράλης" στον χώρο του Πανεπιστημίου (Μιχάλων 8) τα παρακάτω είδη:

-Τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες , γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, φρυγανιές)

-Είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά, σαπούνια , βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα )

-Φάρμακα (αντιβιοτικά, παυσίπονα, γάζες επιδέσμους, φυσιολογικός ορός, αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, οξυζενέ, οινόπνευμα)

 Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να διαθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, θα υπάρχει και κουτί συνεισφοράς . 

"Σε δύσκολες στιγμές στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που μας έχει ανάγκη με όποιο τρόπο μπορούμε", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 13:45

Ο χαρακτηρισμός του δρόμου της Παναγίας Λετσαίνης ως «εθνικός», εμποδίζει την κατασκευή πεζοδρομίων, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής  Μπουγδάνος απαντώντας στην καταγγελία πολιτών για μη ασφαλή διέλευση πεζών από το συγκεκριμένο δρόμο.

«Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες προκείμενου να αλλάξει ο χαρακτηρισμός σε δημοτικό και να μπορέσει με τη σειρά του ο Δήμος να κατασκευάσει πεζοδρόμια», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Σύμφωνα με τον Παντελή Μπουγδάνο ολόκληρος ο σχεδιασμός του οδικού δικτύου που αποδίδει σε Περιφέρεια ή Δήμο εθνικές και δημοτικές οδούς αντίστοιχα, χρονολογείται από το 1955 τότε που οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές.

«Μετά από αίτημα της Τροχαίας Χίου, δημιουργήθηκε η κίτρινη γραμμή που απαγορεύει την στάθμευση προκειμένου να  μην δημιουργούνται προβλήματα», ανέφερε ο κ.Μπουγδάνος τονίζοντας ότι από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό της οδού.