Συλλυπητήρια Δημάρχου για Τάσο Ποδιά

Ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας, της ΛΑΣ, του "Χίος μπροστά", της Πρωτοβουλίας
Τρί, 23/08/2022 - 15:32

"Μεγάλη θλίψη για την τοπική μας κοινωνία αλλά και την αυτοδιοίκηση αποτελεί η απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρδαμύλων, Τάσου Ποδιά. Ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών ενεργός πολίτης και έλαβε μέρος σε σημαντικές προσπάθειες υπέρ των Καρδαμύλων και της Χίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος", αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Xιακή Συμπολιτεία

Σε ανάλογο μήνυμα της "Χιακής Συμπολιτείας" σημειώνονται:

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου  Χίου και τ. Δημάρχου Καρδαμύλων Τάσου Ποδιά.

Ο Τάσος Ποδιάς διακρίθηκε για την προσφορά του στην αυτοδιοίκηση και στον αθλητισμό και για την αγάπη του στον τόπο καταγωγής του στον οποίο αφιέρωσε κόπο και χρόνο. Στο δημοτικό συμβούλιο είχε ενεργό συμμετοχή παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και διακρίθηκε για τη νηφαλιότητα και τις αυτοδιοικητικές του γνώσεις.

Στους οικείους του και ιδιαίτερα στους συμπολίτες του στα Καρδάμυλα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια".

Ανακοίνωση της ΛΑΣ

Από την ΛΑΣ Χίου ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τάσου Ποδιά για τον απρόσμενο θάνατό του.

Ο φίλος Τάσος ήταν άνθρωπος με κεφαλαίο «Α», άξιος αντίπαλος με αγωνιστικότητα για τις ιδέες του, με αρχές και ανιδιοτέλεια, με σεβασμό στην πολιτική αντιπαράθεση , με προβληματισμό απέναντι στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Το κενό που αφήνει στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μεγάλο.

Θα μας λείψει. Καλό του ταξίδι."

Από την Δημοτική παράταξη "Χίος μπροστά" ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τάσου Ποδιά.

Αξιοπρεπής παρουσία, φτωχότερο από σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ,φτωχότερη και η αθλητική οικογένεια του νησιού."

Συλληπητήριο εξέδωσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου και ο "Νηρέας" Καρδαμύλων.

Από την Δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

"Με ιδιαίτερη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Καρδαμύλων Τάσου Ποδιά. Ο Τάσος Ποδιάς ήταν άνθρωπος πάντα ενεργός στα κοινά, με διάθεση για προσφορά από κάθε θέση που απαιτούνταν. Ως Δήμαρχος Καρδαμύλων, ως εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου, ως Πρόεδρος της ομάδας του Νηρέα και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Βόλλεϋ, αλλά και τελευταία ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ο Τάσος πάντα με μέτρο αλλά και σθένος διεκδικούσε, συμβούλευε, συνέβαλε αποφασιστικά και συνεργαζόταν, ώστε να γεφυρώνονται οι διαφορές, να καλύπτονται τα κενά και να επιτυγχάνεται πάντα το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την κοινωνία μας. Η άποψή του και η φωνή του θα λείψουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα λείψουν στα αγαπημένα του Καρδάμυλα, αλλά προπάντων θα λείψουν στην καλή του οικογένεια. Το χαμόγελό του θα είναι όμως πάντα ζωντανό στα μάτια όλων όσων συνεργαστήκαμε μαζί του, όλων όσων βοηθήθηκαν και παροτρύνθηκαν από εκείνον να προχωρήσουν μπροστά, όλων όσων τον έζησαν από κοντά. Ας είναι η μνήμη του αιώνια και το παράδειγμά του, της ενεργού συμμετοχής στα κοινά, ας εμπνέει τους ανθρώπους του τόπου μας."

 

Σχετικά Άρθρα