"Συμβολικά" τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στο Λιμάνι

Στήριξη στους επαγγελματίες εστίασης από την Δημοτική Αρχή
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/03/2021 - 14:21

Το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ για τα νέα πεζοδρόμια της προκυμαίας και 0.50€ για την κατάληψη χώρων στις υπόλοιπες ζώνες των λιμανιών θα καταβάλλουν οι επαγγελματίες της εστίασης για το 2021, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε στην σημερινή συνεδρίαση της η Λιμενική Επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κυριάκος Ζωάνος «η απόφαση πάρθηκε κατόπιν υποδείξεως και του Δημάρχου που ζήτησε να υιοθετήσουμε το σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί και να βοηθήσουμε στην πράξη τους επαγγελματίες».

Σύμφωνα με την απόφαση τα λιμενικά τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων διαμορφώνονται, ετησίως, στα 12€ ανά τετραγωνικό για τα νέα πεζοδρόμια και στα 6€ ανά τετραγωνικό στα υπόλοιπα τμήματα.

Παράλληλα για όσο χρονικό διάστημα τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά τα λιμενικά τέλη θα είναι μηδενικά, ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου σε μια προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων εστιάσης που δοκιμάζονται  από τα μέτρα για την πανδημία.

Την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης μετάφερε στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Κώστας Βεζέρης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζωάνος υπάρχει αίτημα χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία προς το Λιμενικό Ταμείο, με δεδομένη την μείωση εισόδων ενώ υπάρχει ήδη η δέσμευση ότι το Υπουργείο μετανάστευσης θα καταβάλει άμεσα το ποσό των 26.000€ που οφείλει στο ταμείο από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι το Μάρτιο του 2020.

 

 

symvolika_ta_teli_katalipsis_koinohriston_horon_sto_limani

Σχετικά Άρθρα