Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εικόνα του Τελωνείου Χίου

"Αργήσατε" καταγγέλλει ο Νίκος Νύκτας- "Κάναμε ότι δεν έχει γίνει σε 20 χρόνια" απαντά ο Κυριάκος Ζωάνος
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 23/06/2021 - 13:42

«Είναι αδικαιολόγητο να είμαστε στο τέλος Ιουνίου και να μην έχει γίνει κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο Χίου, που λειτουργεί και ως πύλη Σέγκεν, παραμονές του ανοίγματος για την είσοδο επισκεπτών από τρίτες χώρες», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών Νίκος Νύκτας αποδίδοντας ευθύνες κυρίως στο Λιμενικό ταμείο Χίου για καθυστέρηση.

Ο κ. Νύκτας υπογράμμισε ότι η κατάσταση τόσο αναφορικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις, όσο και με την μεταστέγαση στο χώρο του προσωπικού  που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο κτίριο του τελωνείου που κρίθηκε ακατάλληλο λόγο του σεισμού της 30ης Οκτώβρη 2020, ήταν γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες αλλά κανείς δεν «εκμεταλλεύτηκε» την περίοδο του lockdown προκειμένου να τις εκτελέσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που δεν έγιναν την τελευταία 20ετία για το τελωνείο.

«Μέσα σε δυο χρόνια ζητούν να κάνουμε ότι δεν έγινε τα τελευταία 20. Εμείς στείλαμε έγγραφο ζητώντας να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι της άλλης υπηρεσίας που εγκαταστάθηκαν εκεί και μετά θα κάνουμε κάποιες εργασίες», ανέφερε ο κ. Ζωάνος, συμπληρώνοντας ότι έχει ανατεθεί ήδη σε εταιρεία  να γίνει μελέτη για όλα όσα προβλέπονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν εργασίες που απαιτούνται.

Σχετικά Άρθρα