Χίος, Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Συνεχίζουν τις δράσεις οδοντιατρικής πρόληψης "Κιβωτός" και Οδοντιατρικός Σύλλογος

Τελευταίος σταθμός οι Οινούσσες, όπου εξετάστηκαν πάνω από 30 παιδιά
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/11/2019 - 15:35

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου, στα πλαίσια της πρόληψης για την στοματική υγιεινή των παιδιών, υλοποίησαν δράση στις 5/11/2019 και επισκέφθηκαν το απομακρυσμένο νησί των Οινουσσών με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα. Στόχος της δράσης ήταν η σωστή ενημέρωση και ο σχολαστικός στοματικός έλεγχος προς τα παιδιά από τους εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς επίσης και η ενημέρωση για το γενικότερο κοινωνικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Η εν λόγω δράση έχει ξεκινήσει από τον περασμένο χειμώνα με επισκέψεις των σχολείων στο χώρο του Κοινωνικού Οδοντιατρείου της Κιβωτού του Κόσμου-Αιγαίου στην πόλη της Χίου. Το καλοκαίρι έγιναν επισκέψεις εθελοντών Οδοντιάτρων με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα σε απομακρυσμένα χωριά, όπως Καρδάμυλα, Πυργί και Καλλιμασιά. Η δράση συνεχίστηκε στις Οινούσσες με τη συμμετοχή των Οδοντιάτρων Πηνελόπης Αγάθου-Μαλακού και Hendrik Freeke, όπου εξέτασαν πάνω από 30 παιδιά, νηπιακής ηλικίας και παιδιά δημοτικού και παράλληλα μοιράστηκαν οδοντιατρικά ενημερωτικά σημειώματα προς τους γονείς.

Η επιτυχής συνεργασία της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου, καθώς και με τα σχολεία της Χίου αποτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο, ούτως ώστε να γίνει υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση στα παιδιά, σχετικά με την στοματική τους υγιεινή.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προβλήθηκε βίντεο, έγινε ενημέρωση και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στα παιδιά για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 20:01

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη (14 Νοε) ο Δήμος Οινουσσών διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ.  στην Αίθουσα "Μαρίας Π. Λαιμού" ενημερωτική εκδήλωση.

Ομιλητές θα είναι: η ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος Δρ. Τερψιθέα Γιασσά, η οποία θα αναφερθεί στα συμπτώματα και την αντιμετώπιση της πάθησης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουμπιάς, χειρουργός-γυναικολόγος, ο οποίος θα αναφερθεί στο διαβήτη της κύησης και η ιατρός Δρ. Αικατερίνη Κοζακοπούλου-Δημητράκη, γυναικολόγος-μαιευτήρας η οποία θα αναπτύξει τις συνέπειες του διαβήτη.

Προσκαλούνται όλοι οι κάτοικοι να ενημερωθούν υπεύθυνα για τις πτυχές και τις εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση του διαβήτη.