Συνομιλώντας με τον Πατε... ράκη του ΒΑΟΛ

Κυρ, 25/10/2020 - 20:31

Όπου ΒΑΟΛ ο Βούρειος Αθλητικός Σύλλογος Λειβαδίων, του οποίου… πατέρας ως γνωστόν υπήρξε ο εκλιπών σήμερα καπ. Στρατής Ματσέλας, για να δώσει την σκυτάλη στον Γιώργη Πατεράκη και έτσι ο ΒΑΟΛ εκτός από τον πατέρα του να έχει και τον Πατε… ράκη του.

Ψυχή του ΒΑΟΛ ο ο Αντιπρόεδρος του, Πρόεδρος του ΒΑΟΛ είναι ο Μάρκος Ψώρρας, έχει κάνει τον Όμιλο δεύτερο σπίτι, για να μην πούμε πρώτο και θεωρηθούμε υπερβολικοί.

Ο ίδιος συνομιλεί την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. «Αυτοπροσώπως» με τον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV  και αναλύει στους μη… μυημένους το μέγεθος του ΒΑΟΛ.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία του Ομίλου, Αίθουσα Στρατής Ματσέλας δίπλα στο «Βούρειο» αθλητικό Κέντρο, την έδρα των ομάδων μπάσκετ ανδρών και γυναικών, που διαθέτει, εκτός των Ακαδημιών του και τμήμα Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής.

Όλα ξεκίνησαν σαν παραμύθι όταν το 1989, ο Στρατής Ματσέλας αποφασίζει να πρωτοστατήσει για την δημιουργία μιας ομάδας μπάσκετ στην προσφυγική συνοικία του Καστέλλου, που αποτελεί στην ουσία ενιαίο οικιστικό σύνολο με τον Άγιο Λουκά Λιβαδίων.

Αυτό που ήταν εύκολο ήταν μόνο το όνομα, αφού ο μεγάλος ευεργέτης και δωρητής Γεώργιος Α. Βούρος, φεύγει από την ζωή αφήνοντας τα πάντα για να συνεχιστεί.

Γιατί τι άλλο από ζωή είναι, μέσα στην ακίνητη και κτηματική περιουσία του, να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων μια Εκκλησία, Άγιος Λουκάς, ένα Σχολείο, ένα Κλειστό Γυμναστήριο και χώροι άθλησης, που στο άμεσο μέλλον θα φιλοξενήσουν τον νέο πολυχώρο αναψυχής του Δήμου Χίου, στα πρότυπα του αντίστοιχου της Φάρκαινας.

Εκτός όμως από το εύκολο όνομα, τα υπόλοιπα ήθελαν κόπο, αγάπη, ιδρώτα και πίστη στο σύνθημα του ΒΑΟΛ «Μια αγάπη, μια παρέα, μια ομάδα».

Ερωτευμένος με αυτήν ο Γ. Πατεράκης σε μια συνέντευξη… ποταμό, αναλύει ότι ΒΑΟΛ σημαίνει πάνω από 140 αθλητές, άλλους τόσους στις Ακαδημίες του και 120 κορίτσια στην Ενόργανη, σημαίνει πάνω από 120 τίτλους στην ιστορία του, σημαίνει ένας καθημερινός μαραθώνιος για την εξεύρεση χρημάτων, ειδικά μετακίνησης των ομάδων αφού η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία και η γυναικεία στην Α2.

Με ψυχή τον Προπονητή και μάλλον κάτι σαν… μάνα της ομάδας τον Παντελή Βούλικα, ο Γ. Πατεράκης δεν αφήνει τίποτα ακάλυπτο, βάζοντας απανωτά… τρίποντα με όραμα, με χιούμορ, με διάθεση προσφοράς αποδεικνύοντας, πως όλα μα όλα στήνονται με αγάπη και μεράκι.

Ο ΒΑΟΛ εκτός από φυτώριο αθλητών, αυτό ακριβώς είναι.

 

 

Σχετικά Άρθρα