Σύσκεψη φορέων πριν τον παγχιακό εορτασμό της Αγ. Μαρκέλλας

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 11/07/2022 - 19:42

11 μέρες πριν τον παγχιακό εορτασμό της χιοπολίτιδος Αγίας Μαρκέλλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022, υπό τον αντιδήμαρχο Αμανής Παναγιώτη Μανδάλα, σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε η συγκεκριμένη τοπική εορτή, που φέτος θα είναι τριήμερη, λόγω και του σαββατοκύριακου που ακολουθεί, να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο εξυπηρετώντας όλους όσοι θα βρεθούν στη βορειοδυτική Χίο εκείνο το διάστημα.

Αστυνομία, Τροχαία και Πυροσβεστική ανέλυσαν το σχεδιασμό τους που στοχεύει στην ασφάλεια όλων, εκτιμώντας ότι η προσέλευση φέτος στο προσκύνημα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, θα είναι αυξημένη.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχου μέθης την παραμονή και ανήμερα της εορτής, συνεργεία ελέγχου επικίνδυνων παραβάσεων, όπως είναι οι ελιγμοί, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και το αντικανονικό προσπέρασμα.

Ο κ. Καλανδρόπουλος τόνισε, απευθυνόμενος στους προσκυνητές, ότι πρέπει οι οδηγοί και οι συνοδηγοί να φορούν απαραιτήτως το κράνος προστασίας τους καθώς δεν θα περάσει μηχανάκι που να μην ελεγχθεί από Χίο προς Αγία Μαρκέλλα.

Ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Καρδαμύλων, που θα έχει την ευθύνη είναι μέτρων τάξης, όσον αφορά την προσέλευση των πιστών στο ναό δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις για να μην υπάρξει συνωστισμός και να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας εντός της εκκλησίας για την προφύλαξη όλων από τη νόσο του κορωνοϊού.

Τέλος ανέφερε ότι περιμετρικά του ναού η αστυνομία θα βοηθήσει μέσω της επίβλεψής της για τη στάθμευση των οχημάτων και την ασφαλή διέλευση του ασθενοφόρου που θα βρίσκεται στην περιοχή.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ο υποδιοικητής της Σταύρος Καπελαρίδης, αναφέρθηκε στα επιπλέον οχήματα που θα διαθέσει η Πυροσβεστική λόγω της ημέρας, καθώς και στο διασωστικό όχημα που θα παραχωρήσει από το μεσημέρι της εορτής μέχρι το μεσημέρι της επομένης της γιορτής.

Κλείνοντας τόνισε ότι οι κατασκηνωτές και οι προσκυνητές απαγορεύεται αυστηρά να ανάψουν φωτιές στις παραλίες.

Τα θέματα της άμεσης αποκομιδής απορριμμάτων από τις περιοχές που συρρέει κόσμος στη χάρη της Αγίας Μαρκέλλας, αλλά κυρίως την ιατρική κάλυψη της περιοχής, που ήδη είναι προβληματική, αφού υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός για την Αμανή (Βολισσό – Παρπαριά – Κουρούνια) έθεσαν η δημοτική σύμβουλος Βιβή Ποταμούση και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βολισσού, Τζένη Λαγού.

Να σημειώσουμε ότι παρότι κλήθηκαν στην εν λόγω σύσκεψη, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αμανής, Παναγιώτης Μανδάλας, εν τούτοις δεν παρέστησαν ώστε να δοθούν απαντήσεις στα αιτήματα των κατοίκων, ούτε εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Χίου ούτε του ΕΚΑΒ Χίου, επικαλούμενοι έλλειψη χρόνου και υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους.

Τι επόμενες μέρες με αναλυτικό δελτίο Τύπου του Δήμου Χίου θα γνωστοποιηθούν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι θα επισκεφθούν την περιοχή για την εορτή της Αγίας Μαρκέλλας

me_stoho_tin_asfaleia_ta_trohonomika_metra_tis_ag._markellas

Σχετικά Άρθρα