Τ. Βογιατζή για χρηματοδότηση θαλάμου χημειοθεραπειών από Ο.Ν.: "Να πιέσουμε για να γίνει πράξη"

Τετ, 06/11/2019 - 14:40

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου, Τούλα Βογιατζή, την πρόθεση του Προέδρου του Οίκου Ναύτου, εφόσον τεθεί το σχετικό αίτημα από τους τοπικούς Βουλευτές στα υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας,  ο οργανισμός να χρηματοδοτήσει την κατασκευή θαλάμου για της χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών στο "Σκυλίτσειο".

Όπως είπε, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, με την οποία μάλιστα είχε συνάντηση και ο κος Αυγουλάς, εδώ και καιρό προσπαθεί να βρεθεί μια λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει εξευρεθεί ο χώρος (πλησίον της Μαιευτικής Κλινικής) για να γίνει εκεί ο θάλαμος όπου θα μπορούν αξιοπρεπώς να κάνουν τις χημειοθεραπείες οι ασθενείς και όχι 10 άτομα μαζί, δίπλα στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων, όπως γίνεται σήμερα.

Μάλιστα κατ’ εκτίμηση της Διοικήτριας και μετά από επαφές με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου, όπως ανέφερε η κα Βογιατζή, προϋπολογίζεται ένα κόστος της τάξης των 40.000 ευρώ.

«Αν υπάρχει βούληση και πίεση  και εφόσον ο Οίκος Ναύτη διαθέσει τα χρήματα θα μπορούμε να περιμένουμε μέσα στους επόμενους 3 με 4 μήνες να δούμε έναν τέτοιο χώρο να διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Χίου», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτήν την περίοδο περίπου 100 ασθενείς υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Σκυλίτσειο.

Σχετικά Άρθρα