Τα φρεάτια ήταν καθαρά

Δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/01/2015 - 16:12

1.650 φρεάτια έχουν καθαριστεί, με έργο που ξεκίνησε από τον Αύγουστο, απαντά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Αποστόλης Τζιώτης σε όσους θεωρούν ότι μέρος της ευθύνης για τις πλημμύρες της Δευτέρας έχει και η ΔΕΥΑΧ, μη απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, πλην όμως εκτιμά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στην ένταση της βροχής και στις πλημμέλειες πολιτών που άφησαν χύμα διάφορα υλικά στους δρόμους με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τη βροχή και να καταλήξουν στις σχάρες των φρεατίων.

«Βρήκαμε από χαρτιά, μέχρι σακούλες και ομπρέλες», τόνισε περιγράφοντας την κατάσταση στην κεντρική αγορά όταν ξεκίνησαν από χθες τα συνεργεία της επιχείρησης επεμβάσεις στα φρεάτια.

Όσον αφορά την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Βερίτη επισήμανε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από το αμμοχάλικο – πάνω από 100 κυβικά-  που κατέβηκε στο Βαρβάσι, από ένα παλιό νταμάρι που βρίσκεται στην είσοδο του αντιπλημμυρικού της «Σκύλας».

Βέβαια οι διαπιστώσεις δεν αρκούν και πέρα από το ότι 3 συνεργεία με δύο εργολάβους επιχειρούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ο κ. Τζιώτης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνολικός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός από το Δήμο. «Δαπανούμε 230.000 ευρώ για τα όμβρια όταν δεν έχουμε κανένα όφελος», είναι η άποψή του Προέδρου που από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του θέλει να απεμπλακεί η ΔΕΥΑΧ από αυτόν τον τομέα.

Πάντως η χθεσινή νεροποντή προκάλεσε προβλήματα και σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΧ με κύριο εκείνο που παρουσιάστηκε στο δίκτυο αποχέτευσης στο Ριζάρι, που περνούσε από το αρχαίο νεκροταφείο, το οποίο μετατράπηκε σε λίμνη.

Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν σε αποχετευτικά δίκτυα που διέρχονται από τους ποταμούς Κοκκαλά και Παρθένη, τα οποία έσπασαν λόγω της δύναμης του νερού.

Ο κ. Τζιώτης αναφέρθηκε τέλος στο «σήκωμα» του δρόμου στο Τάλαρος, όπου παρά το γεγονός ότι ο αγωγός που διέρχεται από την περιοχή είναι μεγάλος -περπατάς μέσα με άνεση, είπε χαρακτηριστικά- το γεγονός ότι στην πορεία των νερών υπήρχε… φράγμα στη διέλευσή τους από τους καλαμιώνες που υπάρχουν στο αεροδρόμιο, που ήταν ακαθάριστη, για να καταλήξουν στη θάλασσα, εγκλώβισε αυτόν τον υδάτινο όγκο στον αγωγό με αποτέλεσμα να «φουσκώσει» και να τινάξει την άσφαλτο του δρόμου.

Aποστόλης Τζιώτης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ - "Γύρω στις 100 εκκλήσεις για πλημμύρες"

Σχετικά Άρθρα