Τελείωσε το "λίφτινγκ" στην αίθουσα επιβατών εξωτερικού

Αναζητείται ο φορέας που θα καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 24/02/2022 - 15:02

Έτοιμη για χρήση, μετά τις παρεμβάσεις με ίδια μέσα, από εργαζόμενους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου είναι η αίθουσα επιβατών εξωτερικού στο λιμάνι της Χίου, με τον πρόεδρο του οργανισμού, Κυριάκο Ζωάνο, να αναφέρει στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι η εικόνα του χώρου είναι καλύτερη από αυτήν που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος υποστηρίζει, σε σχέση με την κριτική που ασκήθηκε στο λιμενικό ταμείο ότι καθυστέρησε να ολοκληρώσει τις επισκευαστικές εργασίες στο χώρο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι πλόες για το επιβατικό κοινό από την Τουρκία και η αίθουσα να είναι ανέτοιμη, ότι ήταν επιλογή τους να καθυστερήσουν την όποια επέμβαση ώστε να "αντέξουν περισσότερο οι επισκευές" που θα έκαναν.

"Ο χώρος ήταν δύο χρόνια κλειστός, το φρεσκάρισμα έπρεπε να γίνει, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι θα ακολουθήσει το έργο επέκτασης και αναβάθμισης της αίθουσας που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης", ανέφερε ο κος Ζωάνος.

Αναφορικά με τα θέματα που άπτονται της καθαριότητας του χώρου επεσήμανε ότι έχουν γίνει ενέργειες προς τις συστεγαζόμενες υπηρεσίες -Αστυνομία και Τελωνείο- ώστε να αναλάβουν την ευθύνη, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα κάποια εξέλιξη.

Το έργο επέκτασης και αναβάθμισης της αίθουσας επιβατών εξωτερικού, που θα περιλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις της παλιάς ιχθυόσκαλας, είναι της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ και θα προχωρήσει ως μελέτη - κατασκευή, εξασφαλίζοντας και τον εξοπλισμό με νέα μηχανήματα.

teleiose_to._liftingk_tis_aithoysas_epivaton_exoterikoy

Σχετικά Άρθρα