Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Τελευταία… πράξη ενός μεγάλου Μαθηματικού. Έφυγε για το τελευταίο ταξίδι ο Γιάννης Ράλλης

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/04/2020 - 14:31

Ένα γερό μαθηματικό μυαλό, ένας εξαίρετος άνθρωπος και εκπαιδευτικός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Ράλλης, δεν μπόρεσε να λύσει την τελευταία δύσκολη άσκηση της ζωής.

Μετά από σύντομη δίμηνη μάχη με τον καρκίνο έφυγε σήμερα από την ζωή στα 67 χρόνια, ένα χρόνο πριν την συνταξιοδότηση του.

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε το παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Σ' αυτό σημειώνονται: 

Σήμερα 28 Απριλίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπροέδρου Γιώργου Μαστοράκη, μετά την αναγγελία του θανάτου του Προέδρου του Παραρτήματος Γιάννη Ράλλη.

Ο Γιάννης Ράλλης ήταν ο Δάσκαλος που ζούσε και ανέπνεε για τα μαθηματικά και την διδασκαλία τους. Τίμησε το λειτουργημά του και υπερασπίστηκε την εκπαίδευση. Φανατικός υπερασπιστής της διαθεματικότητας και διεπιστημονικότητας, άφησε σημαντικό επιστημονικό έργο μέσα απο τις εισηγήσεις του στα συνέδρια της Ε.Μ.Ε και τις ημερίδες του Παραρτήματος.

Τον συνόδευε η φιλία των συναδέλφων και η αγάπη των μαθητών του.

Από τις θέσεις του Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου, του Συμβούλου Εκπαίδευσης και στη συνέχεια Συντονιστή Εκπαιδεύσης αλλά και του Προέδρου του Παραρτήματος επι σειρά ετών, προσέφερε πολλά στην Μαθηματική εκπαίδευση.

Η απουσία του θα ειναι φανερή σε όλους εμάς, που συνεργαστήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Η Διοικούσα Επιτροπή ομόφωνα

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι

α. Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στην επόμενη δημόσια εκδήλωσή της.

β. Ο επόμενος διαγωνισμός ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΧΙΟΣ για μαθητές Α΄Γυμνασίου να είναι πρός τιμήν του και να γίνει «μαθηματικό μνημόσυνο» κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων.

γ. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ εις μνήμην του.

δ. Να παρακολουθήσει εφ’ όσον επιτραπεί σύσσωμη  η Δ.Ε την εκφορά του.

ε. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Γιάννη.

στ. Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο.

 

Ο Αντιπρόεδρος                                                                               Ο Γραμματέας

Γιώργος Μαστοράκης                                                                   Ελευθέριος Ανταράκης

 

 

Από την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Μαρία Χ. Παπαδανιήλ στάλθηκε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας συνάδελφο Ιωάννη Ράλλη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ03 Μαθηματικών του 1ου ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου. Έναν άξιο συνεργάτη με διακεκριμένη παρουσία στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, ο οποίος έδωσε αληθινό νόημα στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού καθώς το υπηρέτησε με απαράμιλλη ευσυνειδησία, προσήλωση και δημιουργικότητα.                                                                                                                                   

            Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του, η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε την εκπαίδευση, δεν έπαψε στιγμή να πασχίζει για το καλό των μαθητών και των συναδέλφων, να μοιράζεται απλόχερα τον πλούτο των γνώσεων του και να εμπνέει τους γύρω του μεταλαμπαδεύοντας την αγάπη του για τα Μαθηματικά.

           Αποχαιρετώντας τον, εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                  

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας