Τένις 1960-64 ! Πως αντί για τα... μπαλάκια ψαρέψαμε μια... κάβα

Αναπολώντας τα παλιά τα περασμένα...ποτέ όμως ξεχασμένα.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 18/10/2019 - 22:00

Πολλές φορές μια εικόνα, ένας δρόμος, ένας τείχος, μια στέρνα, ένας νεραύλακας, ένα πηγάδι, ένα κτίριο, ένας παλιός κήπος, μια παλαιά Βίλα, γερασμένοι ευκάλυπτοι, σκέτος παράδεισος της παραμυθένιας εποχής, πού κατά τύχη έζησα στά εφηβικά μου χρόνια !

Έχω γράψει πολλά στοιχεία από την εποχή εκείνη στο βιβλίο μου ( Λευτέρης Ιουλία Έρωτας Δημιουργία ) αλλά την συγκεκριμένη ιστορία που αφορούν και παλιούς φίλους μου, που ευτυχώς όλοι ευρίσκονται στην ζωή δεν την αναφέρω.

Το καλοκαίρι που πέρασε βρεθήκαμε στην πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα με τον Αλέκο και τον Μιχάλη, που είχαμε να βρεθούμε από κοντά πολλά χρόνια.

Αναπολώντας τις παιδικές μας αναμνήσεις αναφέρθηκε ένα γεγονός που έγινε το καλοκαίρι του 1962 και συγκεκριμένα: Ό ανατολικός τείχος του Τέννις όπου σήμερα το κλειστό γυμναστήριο Χίου ήταν τα σύνορα με την βίλα Χανδρή στην Μπέλλα Βίστα !

Μιλάμε για ένα τεράστιο κτήμα με κήπους, οπωροφόρα δέντρα, μπαξέδες και του πουλιού το γάλα !

Στο κτήμα αυτό τού Χανδρή ο πατέρας του Αλέκου και του Μιχάλη ήταν επιστάτης. Ο Μίμης συχνά στους κήπους έκανε με τους φίλους του δεξιώσεις και γλέντια.

Το σημείο που είναι η δεξαμενή με το πηγάδι κολλητά με το τείχος του Τέννις το είχαν Κάβα με μεγάλες ποσότητες από διάφορα ποτά κρασιά βερμούτ κλπ. Το επόμενο πρωί ενώ παίζαμε Τέννις μαζί με τον Παντελή και τον Τάκη δύο μπάλες του τέννις έπεσαν δίπλα στο κτήμα του Χανδρή ! Αυτό γινόταν πολύ συχνά και εγώ σαν αίλουρος σκαρφάλωνα πάνω στους ευκαλύπτους και κατέβαινα στο κτήμα του Χανδρή και μάζευα τα μπαλάκια !

Μόλις έφθασα κοντά στην στέρνα και είδα τα ποτά κρασιά, βερμούτ κλπ φώναξα τους φίλους μου Τάκη και Παντελή και ανέβηκαν πάνω στα αποδυτήρια, ένα μικρό κτίσμα που υπάρχει ακόμη στην γωνιά, έδεσαν ένα καλάθι με σχοινί, μου το κατέβασαν κάτω και το γέμισα με πολλά ποτά τα οποία και κρύψαμε σε ένα κλειστό παράθυρο που υπήρχε στον τοίχο με μεγάλο βάθος !

Μιλάμε ότι εγώ ήμουν 15 χρονών και οι δύο φίλοι μου 17 χρονών !  Είχαμε και οι τρείς ποδήλατα οπότε τα βράδια παίρναμε μαζί μας κάποιο από τα ποτά πηγαίναμε στο κέντρο τού Τζίμη στο Κοντάρι και τρώγαμε πουλάκια που ήταν η σπεσιαλιτέ της εποχής. Ο ίδιος έβαζε άρα και τα έπιανε !

Το γράφω το γεγονός γιατί απ' ότι μου είπε ο Αλέκος, ο πατέρας του τού έριχνε ευθύνες ότι εκείνος είχε πάρει τα ποτά ! Ίσως έπεσε και ξύλο !

Μετά από 58 χρόνια λοιπόν, έλαμψε η αλήθεια για την...κλοπή των ποτών, που τα χρόνια εκείνα εμείς πάνω στην εφηβεία μας λέγαμε, τι ανάγκη έχει ο Χανδρής από τα ποτά αυτά , άλλωστε τα πίναμε στην υγειά του !

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους καί δείχνουν την ιστορία ενός κτήματος πού ήταν παράδεισος και έσφυζε από ζωντάνια ενώ τώρα το μισό κτήμα είναι πολυκατοικίες και το υπόλοιπο αλάνα !

Αυτές τις αναμνήσεις μου έφερε στο μυαλό μου η σημερινή μου περιπατητική διαδρομή διά μέσου του κτήματος της Βίλας Χανδρή στην Μπέλλα Βίστα !

Γλυκές παιδικές αναμνήσεις λες και ήταν χθες !

Καλό Σαββατοκύριακο με Υγεία και Χαρά !

Χίος 18 Οκτωβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικά Άρθρα