Θ. Λουρετζάκης: Τα καταστήματα της Πασπάτη... φυτοζωούν για μήνες

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 26/05/2022 - 13:26

Για περισσότερους από 3 μήνες τα μαγαζιά στην οδό Φιλίππου Πασπάτη είναι αποκομμένα από την αγορά λόγω των εργασιών για το αντιπλημμυρικό της Καλοπλύτη και την… ατυχία τους να βρίσκονται σε μια περιοχή που έχει αρχαιολογικά ευρήματα.

Στο σημείο ανακαλύφθηκε ένα ξεχωριστής ομορφιάς ψηφιδωτό που όμως έγινε η αιτία ο δρόμος να μην ανοίγει και οι καταστηματάρχες να… γελούν όταν τους ρωτάς για τον τζίρο τους.

Ένας από αυτούς, ο Θεοδόσης Λουρετζάκης, περιγράφει την καθημερινότητα τους όλη αυτή την περίοδο, που περιλαμβάνει άνοιγμα και κλείσιμο του καταστήματος, μεταφέροντας θύμο αλλά και πίκρα για τους πελάτες που δεν πλησιάζουν, την αρχαιολογική υπηρεσία που τους αντιμετωπίζει, όπως χαρακτηριστικά λέει, ως «παράσιτα», και την αγωνία του για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων από ένα άδειο ταμείο.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το έργο, τον εργολάβο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Όλοι αυτοί κάνουν ότι μπορούν να ολοκληρωθεί το έργο, μας εξυπηρετούν, αφήνοντας μικρές διεξόδους εισόδου στα μαγαζιά μας αλλά δυστυχώς η μεγάλη καθυστέρηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία μας θυμώνει». Και το χειρότερο, συνεχίζει ο ίδιος, «όταν ρωτάμε τους αρχαιολόγους που βρίσκονται στο έργο για το τι θα γίνει και πότε θα προχωρήσει μας αντιμετωπίζουν ως παράσιτα», αναφέρει στην "Αλήθεια"Απροσθέτοντας ότι «ο μισθός που παίρνουν δίνεται από όλους εμάς που πληρώνουμε φόρους».

«Με χαρτί και μολύβι ο τζίρος μας έχει πέσει κατά 70% και δυστυχώς δεν έχουμε πουγκί με πενηντάευρα για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας» αναφέρει ο κ. Λουρετζάκης, ζητώντας από τους καταναλωτές να στηρίξουν τα καταστήματα της οδού Πασπάτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς λόγω συνταξιοδότησης 2μελων δεν έχει συνεδριάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων προκειμένου να αποφασίσει την αποκόλληση και μεταφορά του ψηφιδωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα ενώ πηγές αναφέρουν ότι πιθανά το Σαββατοκύριακο θα δοθεί στην κυκλοφορία για πεζούς η οδός Φ. Πασπάτη χωρίς όμως να γίνεται διέλευση οχημάτων καθώς το επίμαχο τμήμα στο ύψος του Παζαριού θα παραμείνει κλειστό.

ta_katastimata_mas_fytozooyn_gia_mines

Σχετικά Άρθρα