"Θα κινηθούμε νομικά για την καταστροφή του μονοπατιού" προειδοποιεί ο σύλλογος Φίλων Μονοπατιών Χίου

ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΧΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 27/05/2020 - 15:04

«Θα κινηθούμε νομικά για την καταστροφή που έγινε στο μονοπάτι του Αη Γιάννη Φακά» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι των μονοπατιών της Χίου" Γιώργος Χαλάτσης τονίζοντας ότι «η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει».

Χωρίς να κρύψει την αγανάκτηση του για όλα όσα έγιναν στην συγκεκριμένη περιοχή ο Γιώργος Χαλάτσης έδειξε βήμα- βήμα, τις αστοχίες, κατά τον Δήμο Χίου, που πραγματοποιηθήκαν στο έργο αποκατάσταση του μονοπατιού υπογραμμίζοντας ότι όλο αυτό μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η δημοτική αρχή «εκμεταλλεύονταν» τα μέλη του συλλόγου που ήταν πρόθυμα να βοηθήσουν.

Στο ίδιο πλαίσιο και  ο Δημήτρης Τσούχλης που υπογράμμισε την δουλειά που είχε προηγηθεί έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη που έδειχνε βήμα-βήμα, κατά τον ίδιο, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν η αποκατάσταση του μονοπατιού.

«Δεν έχουμε πρόθεση να χαθεί το έργο αλλά θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για μια υποδειγματική μελέτη που ανταγωνίστηκε άλλες 100  προτάσεις ανάδειξης μονοπατιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατάφερε να πάρει την χρηματοδότηση, έκανε λόγο ο τέως δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε δηλώσεις της δημοτικής αρχής που έκαναν λόγο για «ασάφειες» που υπάρχουν στην μελέτη του έργου.

«Πιστεύω ότι έγινε ένα τεχνικό λάθος που ο ανάδοχος οφείλει να το αποκαταστήσει πλήρως», κατέληξε ο Μανώλης Βουρνούς.

«Αντί να γίνει μια αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έγινε μια διαδικασία που μας έχει εξοργίσει» επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών» και κάτοικος Θυμιανών, Κυριάκος Φρεζούλης ζητώντας να γίνει άμεσα αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο μονοπάτι.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα