Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός στο 2ο Γυμνάσιο Χίου

Τρί, 02/03/2021 - 14:17

Επιχειρώντας να αποφύγει τη διασπορά... πανικού ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός γνωστοποίησε ότι στα μέχρι τώρα θετικά κρούσματα covid 19 σε Γυμνάσια και Λύκεια (συνολικά 4 σε Μουσικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και ΓΕΛ Βροντάδου) που αφορούν μαθητές, προστέθηκε σήμερα ένα ακόμη που αφορά όμως εκπαιδευτικό στο 2ο Γυμνάσιο Χίου και το οποίο φαίνεται ως "εισαγόμενο".

Όπως δήλωσε ο κος Ευαγγελινός η εκπαιδευτικός είχε μεταβεί στην Αθήνα  με άδεια την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή και μετά την επιστροφή της το Σάββατο, έμεινε προληπτικά στο σπίτι της, δεν πήγε σχολείο ούτε χθες και σε τεστ που έκανε βγήκε θετική στην covid 19.

"Δεν έχει έρθει σε επαφή με μαθητές από την προηγούμενη Τετάρτη", ανέφερε ο κος Ευαγγελινός ο οποίος θέλησε όπως είπε εγκαίρως να ενημερώσει το κοινό για να αποφευχθεί ο πανικός, μιας και τα τελευταία 24ωρα είναι έντονη η ανησυχία των γονέων λόγω των κρουσμάτων και σε σχολικές μονάδες.

Ο ίδιος δήλωσε λίγο νωρίτερα από το Ράδιο - Αλήθεια ότι καταλαβαίνει την ανησυχία τους, αλλά θεωρεί ότι λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

"Κάνουμε απολυμάνσεις, κάνουμε κάποια τεστ, τώρα προγραμματίζουμε και κάποια μοριακά για το Λύκειο Βροντάδου έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά. Νομίζω ότι η ανησυχία τους είναι λίγο μεγαλύτερη απ'όσο θα έπρεπε. Τα κρούσματα ήρθαν στο σχολείο από εξωγενείς παράγοντες και όχι μέσα από το σχολείο. Από άλλους θύλακες που μεταφέρθηκαν μέσα στο σχολείο", ανέφερε ο ίδιος, με αφορμή κα την αποχή μαθητών από τα μαθήματα σε κάποια σχολεία.

Σχετικά Άρθρα