Τι συμβαίνει και τραυματίζονται αθλητές στο "Βούρειο" των Λιβαδίων;

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Δευ, 06/06/2022 - 10:42

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, που συνέβη το Σάββατο, στο κλειστό γυμναστήριο στα Λιβάδια, καταγγέλλει ο συμπολίτης μας, Γιάννης Παπαδόπουλος και επιβεβαίωσε ραδιοφωνικά στην εκπομπή “Χάος” ο Δημήτρης Κουτσουράκης, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ασφάλεια των αθλουμένων. 

Το ζήτημα που αναφέρεται έχει να κάνει με τις μπασκέτες, που βρίσκονται πολύ κοντά στον εξωτερικό μεταλλικό τοίχο του γηπέδου, αλλά και με το γεγονός ότι πλησίον τους βρίσκεται η πόρτα, με αποτέλεσμα προχθές ένα παιδί να τραυματιστεί, διότι από την φόρα που είχε βγήκε έξω από την πόρτα, που ήταν ανοιχτή για λόγους αερισμού, και έπεσε με το κεφάλι πάνω στο εξωτερικό τσιμέντο! Όπως σημειώνει ο κος Παπαδόπουλος δεν είναι ο πρώτος τραυματισμός αθλούμενου, αφού κι άλλοι έχουν τραυματιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, ανάμεσά τους και το παιδί του!

Ακολουθεί αναλυτικά η αναφορά του κου Παπαδόπουλου, περιμένοντας από το Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο -που διαχειρίζεται και τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο- τις απαιτούμενες ενέργειες, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών πίσω από τις μπασκέτες :

“Το Σάββατο ήταν το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου σε διάφορες κατηγορίες καλαθοσφαίρισης.

Κάποιοι στέφθηκαν πρωταθλητές, άλλοι έμειναν ευχαριστημένοι με την πορεία τους και άλλοι θα προσπαθήσουν περισσότερο για να διακριθούν.

Φεύγοντας από το γήπεδο ένα συναίσθημα αγωνίας με κατέλαβε, γιατί έζησα όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα έναν τραυματισμό ενός παιδιού. Από την φόρα που είχε βγήκε έξω από την ανοιχτή πόρτα του γηπέδου που ήταν πίσω από μπασκέτα και έπεσε με το κεφάλι πάνω στο τσιμέντο, μη έχοντας άλλο χώρο για να σταματήσει.

Η επέμβαση όλων ήταν άμεση και ουσιαστική παρέχοντας βοήθεια στο παιδί που διακομίστηκε επειγόντως με ασθενοφόρο, που ήρθε άμεσα, στο νοσοκομείο.

Σχεδόν ένα μήνα πριν από ίδιο γήπεδο τραυματίστηκε μια άλλη αθλήτρια και ο ίδιος μετέφερα το παιδί μου σε ένα άλλο συμβάν στο νοσοκομείο αφού έπεσε με το κεφάλι πάνω στον τοίχο πίσω από την μπασκέτα.

Να σημειωθεί ότι λίγα εκατοστά πιο πέρα εξέχουν σίδερα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη σοβαρότερο τραυματισμό.

Έχοντας στο νου μας πόσο άδικα χάθηκε ένα παιδί στην Δασκαλόπετρα πριν λίγα χρόνια,, μόνο προβληματισμό γεννάει το μέλλον.

Κρίνεται απαραίτητο να γίνουν ενέργειες που θα οδηγήσουν στην τοποθέτηση προστατευτικών για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των αθλούμενων.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να κάνουν έργο όχι αφαιρώντας τις μπασκέτες αλλά παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα άμεσα!”

 

* Σημ. Σύνταξης: Η φωτογραφία είναι αρχείου

Σχετικά Άρθρα