Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Τιμά την Εθνική Αντίσταση η Π.Ε. Χίου

Παρ, 22/11/2019 - 16:05

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 10.45 το πρωί της Κυριακής, με τέλεση δοξολογίας προηγούμνα στην Μητρόπολη και επίκαιρη ομιλία από τον φιλόλογο – καθηγητή Ιωάννη Κουγιούλη, τιμά η Περιφερειακή Ενότητα Χίου τις Ημέρα της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουγδάνος αναφέρει τα εξής:

«Την προσεχή Κυριακή 24 Νοεμβρίου, τιμούμε την Εθνική μας Αντίσταση στη Φασιστική-Ναζιστική Κατοχή 1941-44. 

Με σεβασμό και αίσθημα υπερηφάνειας θυμόμαστε  τις μορφές των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής, που με περηφάνια και αυτοθυσία πάλεψαν για την Ελευθερία.

Η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Χίος έδωσε το δικό της παρών στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Ήταν εκατοντάδες όσοι συμπατριώτες μας, μέσα σε ανήκουστες στερήσεις και στο ζόφο της σκλαβιάς,  αγωνίστηκαν, με όλα τα μέσα ενάντια στον ξένο κατακτητή σε στεριά και θάλασσα. 

Tόσο στην πατρίδα, όσο και στη Μ. Ανατολή αλλά και στους ωκεανούς ολόκληρου του κόσμου. Και ήταν βαρύς ο φόρος αίματος που πλήρωσαν με φυλακίσεις, με βασανισμούς  και εκτελέσεις.

Το σημερινό δικό μας καθήκον είναι να μην ξεχάσουμε, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να τη μεταδίδουμε στις γενιές που έρχονται.

Καλώ τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφερειακή μας Ενότητα, ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού στους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης.»

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 15:46

Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

H Aστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.