Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Τιμά την Εθνική Αντίσταση η Π.Ε. Χίου

Παρ, 22/11/2019 - 16:05

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 10.45 το πρωί της Κυριακής, με τέλεση δοξολογίας προηγούμνα στην Μητρόπολη και επίκαιρη ομιλία από τον φιλόλογο – καθηγητή Ιωάννη Κουγιούλη, τιμά η Περιφερειακή Ενότητα Χίου τις Ημέρα της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουγδάνος αναφέρει τα εξής:

«Την προσεχή Κυριακή 24 Νοεμβρίου, τιμούμε την Εθνική μας Αντίσταση στη Φασιστική-Ναζιστική Κατοχή 1941-44. 

Με σεβασμό και αίσθημα υπερηφάνειας θυμόμαστε  τις μορφές των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής, που με περηφάνια και αυτοθυσία πάλεψαν για την Ελευθερία.

Η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Χίος έδωσε το δικό της παρών στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Ήταν εκατοντάδες όσοι συμπατριώτες μας, μέσα σε ανήκουστες στερήσεις και στο ζόφο της σκλαβιάς,  αγωνίστηκαν, με όλα τα μέσα ενάντια στον ξένο κατακτητή σε στεριά και θάλασσα. 

Tόσο στην πατρίδα, όσο και στη Μ. Ανατολή αλλά και στους ωκεανούς ολόκληρου του κόσμου. Και ήταν βαρύς ο φόρος αίματος που πλήρωσαν με φυλακίσεις, με βασανισμούς  και εκτελέσεις.

Το σημερινό δικό μας καθήκον είναι να μην ξεχάσουμε, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να τη μεταδίδουμε στις γενιές που έρχονται.

Καλώ τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφερειακή μας Ενότητα, ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού στους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης.»

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 16:26

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και εξόχως συμβολική δωρεά με πολλαπλά μηνύματα προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Angelakos Hellas S.A. δωρίζοντας στις Οινούσσες πενήντα κάδους ανακύκλωσης τριών ρευμάτων.

Οι κάδοι παραδόθηκαν στο Δήμο Οινουσσών, ο οποίος μερίμνησε για την τοποθέτησή τους στα δημοτικά κτίρια, τις υπηρεσίες, τα εκπαιδευτήρια και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών. Στόχος είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης να γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής και στις Οινούσσες. Παράλληλα με την ανωτέρω δράση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Μανώλης Φραγκούλης αρμόδιος για την τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών έκανε ομιλία και παρουσίαση στους σπουδαστές της ΑΕΝ πτυχές των ζητημάτων, που θα αντιμετωπίσουν στα πλοία και στα γραφεία, σχετικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Ευαγ. Αγγελάκος και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ ευχαριστώντας την Εταιρεία για την εξαιρετικά εύστοχη πρωτοβουλία τους. Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου έχει αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε από την αρχή του νέου Έτους να συλλέγονται σε container ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό και να αποστέλλονται στο κέντρο Ανακύκλωσης στη Χίο.