Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Τιμή στον Ιάσονα Καλαμπόκα από τον συναγωνιστή του Δημήτρη Κουσκουσάκη

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 20/09/2019 - 13:50

«Όλοι Γιώργη φύγανε, μόνο εγώ έμεινα», είπε καταθέτοντας το δάφνινο στεφάνι στον ανδριάντα του Ιάσωνα Καλαμποκα ο συναγωνιστής του Δημήτρης Κουσκουσάκης, που παρόλα τα 97 του χρόνια ήρθε να αποδώσει τιμή στον φίλο του τον Γιώργη, όπως ήταν το ψευδώνυμο του Καλαμπόκα εκείνη την περίοδο στη Χίο.

Ο Δημήτρης Κουσκουσάκης, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του Ιάσονα Καλαμπόκα λέγοντας ότι έκοψε δάφνες από τον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου και τις έβαλε πάνω στην σωρό του στο χώρο του νεκροτομείου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλες στιγμές από τις ημέρες απελευθέρωσης της Χίου, έτσι όπως έχουν χαρακτεί στην μνήμη και την ψυχή του.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.